Geri

Recep Söylemez Yazdı: Bekle!

Gazete Ekip yazarı Recep Söylemez, Türkiye ile Venezuela arasında yapılan "Buğday ekimi" anlaşmasını kaleme aldı. Söylemez, "Buğdayın Anavatanı Anadolu topraklarında kurtçuklar mı çıktı da başta buğday ve diğer hububat ihtiyaçlarımızı dışardan temin edeceğiz..?" diye sordu.

11:10:32 | 2022-06-15


Haberi Sesli Dinle

Yazısında son yıllarda Venezuela ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilerin toprak kadar pekiştiğini belirten Recep Söylemez, Venezuela'nın iflasın eşiğine geldiğini ve halkının yüzde 95'inin fakir olduğuna dikkat çekerek, Covid 19 sebebiyle iki ülke arasında yakınlık başladığını bu yakınlık sonucunda çeşitli anlaşmalar imzalandığını belirtti.

Türkiye'nin, Venezuela topraklarında buğday ekeceğini ifade eden Söylemez, "Konya ve diğer bölgelerimizde buğday eken çiftçimiz, iki yıldır gübre ve akaryakıt fiyatlarıyla 'tarlayı boş bırakırım ekip biçmem, tek kelimeyle üretemem' diyordu! Bak nelere maloldu bu sürekli şikayet edişin(!) Bu sözlerini tehdit gibi algılayanlar da olabilir.
Sen yine de haddini aşma olur mu çiftçi kardeşim..." dedi.

Yazısında, iflas etmiş bir ülkeyle, "yüzde 70 / yüzde 30" anlaşmasının mimarının çiftçi olduğuna dem vuran Söylemez, "...hükümet eden senin keyfini bekleyecek değil ya..! Bekle bakalım Mevla neyler, neylerse güzel eyler..." ifadelerini kullandı.

RECEP SÖYLEMEZ'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Devamını okumak için tıklayınız


recep söylemeztarımvenezuelaçiftçibuğday