Geri

Özlenen tablo

Yılport Samsunspor, bu galibiyetle uzun zaman sonra üç puan hasretine son verdi. Ancak bu galibiyetin oyuncuların kendilerine olan güveni geri getireceğini umuyorum.

16:11:46 | 2021-11-06
Fatih AKÇA
Fatih AKÇA      fatih.akca@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Yılport Samsunspor...
Haftalardır galibiyete hasretti.

Son galibiyet sevincini 7. haftada Denizlispor maçı sonrası yaşamıştı.

O gün bugündür galibiyete aç.

Bunun stresi vardı Manisa FK maçı öncesi hem takımda hem de taraftarda...

Bir o kadar da Manisa cephesi... Keza onlar da 8 haftadır galibiyete hasret ve Yılport Samsunspor karşısına yeni teknik direktörleri ile çıkıyorlardı.

Yani kaybetmeye iki tarafın da tamammülü olmayan bir maç.
Haliyle iki takım da stresli çıktıkları maça oldukça kontrollü başladı.

Hal boyla olunca maçın ilk yarısı seyir zevkinden o kadar uzaktı ki, maç keyfi yaşamaya gelen taraftarların dahi tepkisini çekti.

Yunus Emre Çift sürprizi dışında ilk yarıda anlatacak pek not alamadık açıkçası.

İkinci yarıda ise Ali Ülgen, Savicevic ve Fofana'nın oyuna girmesiyle galibiyeti isteyen bir Samsunspor vardı sahada.

Orta sahada Diomande ve Fofana başta olmak üzere rakibi ısıran, pres yapan, rakibi oyunun içine sokmayan, bunun yanında topu ayağında tutan bir Samsunspor izledik ikinci yarıda.

Bah ve Tomane ile çift forvetle oynanan karşılaşmada pozisyona giren, ancak son pasları olumlu kullanamayınca sonuca gidemeyen Yılport Samsunsporlu oyuncuların imdadına oyuna sonradan giren Fofana yetişti.

Yılport Samsunspor, Manisa FK karşısında ikinci yarıda bulduğu pozisyonlarla daha farklı bir skor elde edebilirdi. Ancak takımın skoru korumasını bilmesi ve uzun zaman sonra gol yemeden maçı tamamlaması da takım adına artı değer olarak söylenebilir.

Teknik Patron Fuat Çapa'nın oyun planına göre Manisa FK karşısında gözlemlediğim bir başka ayrıntı ise Tomane'nin önceki maçlara göre geriye fazla gelmemesi, Soner'in ise ileriye fazla gitmemesi.

Yılport Samsunspor, bu galibiyetle uzun zaman sonra üç puan hasretine son verdi. Ancak bu galibiyetin oyuncuların kendilerine olan güveni geri getireceğini umuyorum.

Takımı, ilk yarıdaki oyunu için değil, ancak ikinci yarıdaki galibiyet isteğinden ve aldığı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum.

 

 





Yazıyı Sesli Dinle