Geri

Oyun içinde oyun!..

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik yeni bir operasyon yapabileceği iddialarının konuşulduğu şu günlerde Rusya’dan çok önemli açıklama geldi.

12:50:51 | 2022-05-28
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik yeni bir operasyon yapabileceği iddialarının konuşulduğu şu günlerde Rusya’dan çok önemli açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'nin Suriye'de olanlara kayıtsız kalamayacağını söyleyerek, “ABD askerleri, hâlâ Fırat Nehri'nin Doğu yakasının büyük bölümünü işgal ediyor. Orada sözde devlet kurmaya çalışıyorlar, bölünmeyi destekliyorlar ve bölgedeki Iraklı Kürtlerin bir kısmının duygularını kullanıyorlar. Bu şekilde Iraklı ve Suriyeli Kürtleri birleştiren yapıda sorunlara yol açıyorlar" diye konuştu.

Tüm bu durumun bölgede gerginliğe neden olduğunu söyleyen Lavrov, "Türkiye, tabii bunlara kayıtsız kalamaz. Bu sorunların Suriye'nin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde çözülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Oysa bu açıklama Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO'ya girmeye çalışması ve Türkiye tarafının bu konuda hemen olumlu karar vermeyişinden kaynaklandığı aşikardır. Türkiye’nin tavrı eğer değişir, ilerleme kaydedilirse Rusya bu kez başka ağızdan konuşması da mümkündür.

Değil midir ki Eurovision şarkı yarışmasında Ukrayna’nın birinci seçilmesi Avrupa’nın ortaya koyduğu tavır sonucu çıktığı.

Yani olaya şöyle bakılmaktadır. Düşmanımın düşmanı benim dostumdur. Yani Oyun içinde oyun, ülke stratejileri ve konumların korunması ve Dünya'da yer bulacak hamlelerin bütünüdür.

Oysa Rusya tarafı, yani Lavrov bunu söylerken Rusya'da açılan PKK Ofisi için Türkiye tarafının “yapma yanlış yapıyorsun” demesine rağmen bu ofisin hala daha Rusya'da açık olmuş olması Lavrov'un Rus tarafının RUS oyunu tarzı mevzularda yol aldığı açıkça bellidir.

Oyun için de oyun, oyun içinde oyun…

Umarım bu oyun hamlelerinde ülkemiz Türk akıl ve zekasının en güzel davranışını sergiler ve kazançlı çıkar.


okan dileklavrovrusyasuriyeamerikaabdtürkiye


Yazıyı Sesli Dinle