Geri

Osman Yılmaz: Tatilinizi Samsun'da yapın

Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) Genel Başkanı, Ankara Samsun Sanayici İş Adamı ve Yöneticileri Derneği (ASİYAD) Başkanı ve SAMKON Başkan Vekili Osman Yılmaz, Samsunlulara seslenerek, "Samsun'u her yerde anlatın, ancak Samsun'u güzel anlatmak için yaşadığımız şehri tanımak lazım. Tatilinizi Samsun'da yapın, İzmir'de, başka bir yerde değil. Samsun'u tanıyın ki, tanıtın" dedi.

12:42:19 | 2023-06-29


Haberi Sesli Dinle

Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) Genel başkanı, ASİYAD Başkanı ve SAMKON Başkan Vekili Osman Yılmaz, Samsun'da yaşayan dernek üyeleriyle bir restorantta verilen kahvaltıda biraraya gelerek bayramlaştı. İlginin oldukça fazla olduğu ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın ile dernek başkanlarının da katıldığı kahvaltıda Başkan Yılmaz, masaları tek tek dolaşarak davetlilerin bayramlarını kutladı. Yılmaz, Samsun'un doğal güzelliklerine dikkat çekerek, şehrin tanıtılması gerektiğine vurgu yaptı.

TATİLİNİZİ SAMSUN'DA YAPIN
Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, Samsun'un her ilçesinin ayrı bir güzelliği olduğunu belirterek, bu şehirde yaşayanların Samsun'u mutlaka tanıtması gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Samsun'un her ilçesinin ayrı bir güzelliği var. Samsun'u güzel anlatmak için Samsun'u tanımak lazım. Tatilinizi Samsun'da yapın, İzmir'de ya da başka bir yerde değil. Samsun'u tanıtın, ama Samsun'u tanıtmak için önce Samsun'u çok iyi tanımak lazım" dedi.

ASİYAD'IN ARTIK SAMSUN'DA DA YERİ VAR
Sivil toplum kuruluşlarının önemine de işaret eden Yılmaz, federasyon eksikliğini kurdukları Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) ile giderdiklerini ifade ederek, "Biz STK'lar olarak sadece bayramda buluşup çay içme yeri değiliz. Ankara'da yerimiz var, Samsun'da yerimiz yoktu, artık Samsun'da da bir yerimiz var. 8 arkadaşımızı bir araya getirdik ve Samsun'da da artık ASİYAD'ın bir yeri var. Ayrıca Federasyon bünyesi altında farklı alanlarda 10 şirket kurmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

TOPSAKAL SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ
MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal da, yaptığı konuşmada Samsun'un üç önemli sorununa dikkat çekti. Topsakal, "Sizin vekilinizim, kimin derdi varsa onunla dertlenmek birinci vazifem.
Samsun'un en önemli sorunu, şehirde yapı problemi var. Düzenli planlanmadığı için aksayan yönler var. Kimseyi incitmeden düzeltmek lazım. İkincisi sanayileşme. Samsun hızlı sanayileşiyor, ama ihtisas sanayileşmesi var mı? Hasta olmadan, zehirlenmeden nasıl sanayileşiriz? STK'nın görevi bu bakımdan önemli.

Ancak her şeye düşman olarak sanayileşemeyiz. İnsana zarar veren sanayileşmeye çevreci bir insan olarak karşıyım. İnsanlarımız, çocuklarımız değerli. İstedikleri gibi yağmalayacakların karşısında ben duracağım. Üçüncüsü ise, uyuşturucu meselesi. Samsun'un en büyük problemi uyuşturucu problemi. Samsun'da bunlardan bir kişiyi yaşatmayacağım. Kim olursa olsun. Anneler ağlıyor, bu bataklığa düşmüşler. Büyük bir proje başlatacağım. Bir platform belki bir vakıf kuracağım. Sadece işimiz uyuşturucuyla mücadele olacak. Samsun'da STK'lar bunun içinde olacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun'da çeşitli spor dallarında başarılı olan genç sporculara plaket verildi.


Ankara Samsun FederasyonuASFEDAnkara Samsun Sanayici İş Adamı ve Yöneticileri Derneği. ASİYADSAMKONOsman Yılmaz