Geri

Öner: Sarıkamış, kahramanlık destanıdır

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “ Türk tarihimiz sayısız zaferlerin yanında, kahramanlık, fedakârlık ve acı dolu hikâyeleriyle de doludur. Orta Asya’dan başlayıp, 3 kıta, 7 denize yüzyıllarca hükmeden şanlı ecdadımızın kahramanlık destanlarından birisi de Sarıkamış Destanıdır” dedi.

09:27:14 | 2021-12-22


Haberi Sesli Dinle

Birinci Dünya Savaşı’yla Türk milletini ve Türk devletini tarih sahnesinden silmek amacıyla üzerimize gelen güçler, vatan topağımızın tüm zenginliklerini pay etmek için bize saldırdığında vatan toprağını savunmak amacıyla, işgalcilere ve yağmacılara karşı ölümü göze aldığı yerin olduğunu hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “ Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen Mehmetçiğin bu acı destanı bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, birlik ve kardeşlik dersidir. Tarih sayfalarında vatan, millet ve kutsal tüm değerler adına ölüme doğru yürüyüşün simgesi olarak yer alan Sarıkamış Harekatının 107 yıl dönümünde şanlı 90 bin askerimizin kalplerde yaktığı büyük acı ilk günkü tazeliğini korumaktadır Sarıkamış kahramanlık destanıdır. Sarıkamış varoluş mücadelesidir. Allahu Ekber dağlarında yokluğa, yoksulluğa, dondurucu soğuğa, zorlu kış şartlarına aldırmadan şehadete susamış ecdadın her türlü işgal girişimine dur dediği, hazin bir kahramanlık hikayesidir” dedi.

‘CESARETİ BİZLERE DE BÜYÜK SORUMLULUKLAR YÜKLEMİŞTİR’
Bugün bizler bu fedakârlığın bilincinde olarak, milli bir inançla kahraman askerlerimizin büyük bedeller ödeyerek dünya tarihine grçtiğini vurgulayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “ Bugün bizler, ay yıldızlı al bayrağımızın altında, üzerinde huzurla yaşadığımız bu vatan topraklarının türlü ağır bedeller ödenerek, sayısız şehit verilerek kazanıldığının bilincinde olarak hareket etmeliyiz. Milletimiz bugün de tarihinden aldığı dersle, Kafkaslarda, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Anadolu’nun her karış toprağında vurulmak istenen prangaları söküp attığı gibi yine tarihin her döneminde olduğu gibi üzerine kurulan her türlü kirli tezgahı bozacak, vurulmak istenen prangaları yine söküp atacaktır. Sarıkamış’ta her türlü sefalete ve zorluğa rağmen memleketini, vatanını kurtarmak için karlar altında şehit düşen ecdadımızın inancı, azim ve kararlığı, bize daha büyük işler başarmak ve milletimizi daha ileri taşımak için örnek olacaktır ”şeklinde konuştu.

‘GELECEK KUŞAKLAR İÇİN DE BİRLİK VE KARDEŞLİK ÖRNEĞİDİR’
Dondurucu soğuk altında, her türlü zorluğa aldırmadan ve sonunu düşünmeden kol kola şahadete yürüyerek Türk Milletinin en acı destanlarından birini yazan Kahraman Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, minnet ve şükranla andıklarını dile getire Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “Cihanın birleşerek vatan toprağını işgale kalkıştığı birinci dünya savaşının en zor safhalarından biri olan Sarıkamış’ta 90 bin askerimiz inançları ve vatanları uğruna donarak şehit oldular. Sarıkamış’ta şehit düşen askerlerimizin bu eşsiz yiğitlik destanı, büyük bir fedakârlık ve kahramanlık örneği olmanın yanında, gelecek kuşaklar için de birlik ve kardeşlik örneğidir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Sarıkamış'ta ve yurdun her köşesinde kahramanlık örneği göstererek adını tarihe yazdıran tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor şükran ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad mekânınız cennet olsun ”diye konuştu.


sarıkamışköksal önersarıkamış şehitleritürkiye harp malulleri