Geri

Öner: Peygamber efendimizi doğru tanıtmalıyız

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal Öner, Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız” dedi.

11:40:29 | 2023-09-26


Haberi Sesli Dinle

Sevginin ve sevgililerin en şereflisinin Peygamber Efendimizin doğumunun, insanlık tarihinin en önemli ve en şerefli olayı olduğuna dikkat çeken Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “Hayatının her noktası örnek, her anı ise kusursuzdur. Peygamberimizin mutlu ve adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği, hak ve adalet gibi değerlere, insanlığın özellikle bu dönemde çok daha fazla muhtaç olduğu bir gerçektir. Onun bu doğrultuda ortaya koyduğu örnek ahlakı özümsemek gerekir. Bu nedenle Mevlid Kandili O'nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır” dedi

‘HAKSIZLIK VE ZULÜM SONA ERMİŞTİR’
Mevlid Kandil’inin bütün insanlığa sevgi ve rahmet getirmesini temennisinde bulunan Öner, “Yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimizin güzel ahlakını kendi hayatlarımızda örnek alma gayreti içerisinde olmalıyız. Peygamberimizin ahlak ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve örnek almak bizim en başta gelen görevlerimizdendir. Asıl o zaman O’nun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış oluruz. Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli ve en şerefli olayıdır. Hayatının her noktası örnek, her anı ise kusursuzdur. İnsanlık alemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen ve insanlığın ufkunu aydınlatan peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu mübarek günde, Mevla’nın sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden ve gönüllere umutla huzuru dolduran o yüce dergahından hepimizin bir nebze de olsa faydalanmasını dilerim. Hayatımızda, çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız.” diye konuştu.

‘YÜCE RABBİMİZDEN NİYAZ EDİYORUM’
Mevlid-i Nebi haftası olması dolayısıyla Peygamber efendimizin doğumunun 1449’uncu yılının kutlanacağını hatırlatan Öner, ”Her açıdan buhran içinde kıvranan insanlığa verdiği mesajlarla çıkış yolunu gösteren Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.), maddi ve manevi sıkıntılarla boğuşan günümüz dünyasına da kurtuluş reçetesini sunmaktadır. Bu mübarek gecelerin O’nu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsatlar olduğunu biliyoruz. Sevgili peygamberimizi ve O’nun öğütlerini en güzel şekilde anlamak ve hayatımıza uygulamak durumundayız. O’nun sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik, beraberliğin ve kardeşliğin yoludur. Efendimiz (S.A.V) bizlerin yaşantısı için en güzel örnektir. Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız. Yüce Rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede, şehrimiz, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için de duada bulunarak, barış ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, huzur dolu bir dünya dilerken, bu kandil gecesinin ailemiz, milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz eder saygılar sunarım. ”şeklinde konuştu.


köksal önerşehit ailelerimevlid kandili