Geri

OMÜ'de mezuniyet coşkusu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde, eğitimlerini başarıyla tamamlayan genç öğretmen adayı mezunlar geleceğe uğurlandı.

11:34:04 | 2022-06-30


Haberi Sesli Dinle

Öğrenci Yaşam Merkezinde gerçekleşen törene; Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, fakülte dekanları, öğretim elemanları ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende mezun öğrencilerin heyecanı yüzlerine yansırken, aileleri ve yakınları da onları bu özel anlarında yalnız bırakmadı.

SINIRLARI TÜRKİYE'Yİ AŞMIŞ BİR ÜNİVERSİTEYİZ
Törende konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, “Köklü bir üniversiteden mezun olduğunuzun bilincinde olmanızı istiyorum. 50 yıllık geçmişi olan bir üniversite olan OMÜ, 50 bini aşkın öğrenci sayısıyla büyük bir ailedir. 5 bin 600 civarında olan uluslararası öğrenci sayısı ile de sınırları Türkiye'yi aşmış bir üniversiteyiz. Bugün mezun olan arkadaşlar bu yuvadan uzaklaşıyor. Hayatlarının en güzel öğrencilik evresini geride bırakarak bundan sonraki süreçte iş hayatına atılacaklar. Nasıl ki bir çocuk aileden evlendikten ya da farklı şehre taşındıktan sonra tamamen kopmuyor; ailesiyle olan irtibatlarını devam ettiriyorsa aynı şekilde mezun olan öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında da üniversiteyle bağını koparmamak adına Mezunlar Birimi Koordinatörlüğü üzerinden irtibatı canlı tutmalarını arzu ediyoruz. Bu bizim için son derece önemli ve değerli bunu özellikle ifade etmek isterim. Hepinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ELİNİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPTINIZ
Törende söz alan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı ise, “40 yıllık serüveni içinde, şu an farklı 8 bölüm ve 15 programla hizmet veren köklü fakültemizin, dün öğrencisi, bugün ise idarecisi ve öğretim üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Bugün, doğumundan bu yana üzerine titreyerek yetiştirdiğiniz çocuklarınızın en önemli günlerinden birine şahitlik ediyorsunuz. Katılmış olduğunuz bu tören, elbette sizin ve evladınızın uzun yıllar boyunca gösterdiği, fedakarca gayretlerin bir sonucudur. Emekleriniz için teşekkür ediyor, sizleri gönülden kutluyorum. Öğretim elemanlarımız siz de dört yıl boyunca emek verdiniz. Onların birer öğretmen olması için, her koşulda elinizden gelenin en iyisini yaptınız. Onlara sadece bilgi vermediniz, meslek hayatlarında, örnek alacakları bir model oldunuz.” diye konuştu.

ÇABALARIMIZ BOŞA ÇIKMAYACAK
2021-2022 eğitim ve öğretim yılı Fakülte ve İngilizce Öğretmenliği Bölümü birincisi İkbal Nur Çevik de mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmada tüm arkadaşlarıyla hem sevincini, duygularını paylaştı hem de onlara mezuniyet yeminini ettirdi.

OMÜ rektörlüğü tarafından verilen bisiklet hediyesini de kazanan Çevik, konuşmasında şunları kaydetti: “Bizleri muasır medeniyet hedefi doğrultusunda, hem milli hem manevi hem de evrensel değerleri benimseterek yetiştirmeye gayret ettiniz. Bizleri hayata ve öğretmenliğe hazırlamaya, yolumuzun aydınlık ışığı olmaya çalıştınız. Bizler de sadece bilgiyi, bilimi değil, medeni bir insan olmanın gerekenlerini de sizlerden öğrenmeye çalıştık. Çabalarımızın boşa çıkmadığını ve bu günden sonra aynı zamanda bir meslektaş olarak sizlerle birlikte yürümeye özen göstereceğiz.”

ÖĞRETMENLİK ONURUNU ASLA ÇİĞNETMEYECEĞİZ
Mezun olma mutluluğunu paylaştığı arkadaşlarına da seslenen Çevik, “Uzun süren eğitim hayatımızın sonuna geldik. Buradan hepimiz, bir meslek sahibi olarak ayrılıyoruz. Bugün mezuniyet günü, bugün bir dönemecin alındığı gün, bugün bayrak yarışının bize aktarıldığı gün. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak burada bütün misafirlerimizin, tarihin ve milletimizin huzurunda sizler adına ve sizlerle birlikte söz veriyorum. Öğretmenlik onurunu asla çiğnetmeyecek, o kutsal bayrağı elimizden hiç düşürmeyeceğiz.

Dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödüllerinin verilmesiyle devam eden mezuniyet töreninde; diğer genç öğretmen adaylarına da başarı belgeleri akademisyenler tarafından sunuldu.

Törende öğretmenlik yemini ile mesleğe olan bağlılıklarını dile getiren Eğitim Fakültesi mezunları keplerini gökyüzüne fırlatarak bu özel günlerinin tadını çıkardılar.

 


omüondokuz mayıs üniversitesimezunmezuniyetkepeğitimeğitim fakültesi