Geri

O komisyonda, CHP'li Hancıoğlu da görev aldı

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, sosyal hayatın her alanında yaşlıların yaşadıkları ve yaşamaları muhtemel sorunların araştırılması ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla Meclis'te kurulan Araştırma Komisyonu’nda görev aldı.

13:09:39 | 2022-06-06


Haberi Sesli Dinle

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un önerisi ve Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin desteği ile TBMM'de Yaşlılık Araştırma Komisyonu kuruldu. TBMM İçtüzüğü uyarınca üç ay süreyle çalışacak olan komisyon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, bu alanda çalışma yürüten akademisyen ve sivil toplum kuruluşlarından görüş ve öneriler alacak, akabinde ise bir rapor hazırlayarak TBMM Genel Kurulu'nun bilgisine sunacak.

YAŞLI NÜFUSU ARTIYOR
Komisyonda görev alan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, dünyada gün geçtikçe bireylerin yaşam ömrünün uzadığını ve buna paralel olarak yaşlı nüfus oranında artış yaşandığını belirterek "Türkiye'de yaşlı nüfusun toplam nüfusa oranı 2016 yılında yüzde 8,3 iken, bugün bu oran yüzde 9,7’ye yükselmiştir" dedi. 'Nüfusun yaşlanması' olarak adlandırılan bu demografik değişimin her toplumda farklı sonuçlar doğurduğunu, Türkiye özelinde ise ekonomik ve sosyal sorunlar ortaya çıkardığını kaydeden Hancıoğlu şu tespitlerde bulundu:

ORTAK SORUMLULUĞUMUZ
"Türkiye, eğer bir 'sosyal hukuk devleti' ise yaşlılarımıza, ihtiyaç duydukları kamu hizmetlerini nitelikli, sürekli ve sürdürülebilir bir şekilde sunmak zorundadır. Yaşlı bireylerin sosyal alanda karşılaştıkları sorunları yok etmek, ekonomik yönden yaşadıkları zorlukları telafi etmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu sorunların tespiti ve çözümü noktasında komisyonumuza önemli görevler düştüğünün bilincindeyiz ve bu bilinçle komisyon çalışmalarına katkı sunacağız."


neslihan hancıoğluchpsamsunsamsun milletvekilitbmmmeclisyaşlıkomisyon