Geri

Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nde tanıtım heyecanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan Fotoğrafçılık Topluluğu, Üniversite ve Çarşamba Belediyesi işbirliğinde düzenlenen “Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü Tanıtım Etkinliği” ilk gününü yoğun katılımla açtı.

10:09:00 | 2022-06-04


Haberi Sesli Dinle

Çarşamba’da bulunan kampüste gerçekleşen etkinliğe Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediyesi Başkanı Av. Halit Doğan, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Kemal Çelik, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve temsilcileri, Fakülte dekan yardımcıları, Fakülte ve Meslek Yüksekokullarından akademisyenler, idari personeller, öğrenci toplulukları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

FOTOĞRAFÇILIK TOPLULUĞU BAŞKANI YAZAR: ‘İLETİŞİM BURADA!’
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Fotoğrafçılık Topluluğu Başkanı Radyo Televizyon ve Sinema 4. sınıf öğrencisi Şule Nur Yazar, “En başta bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen akademik danışmanımız Okan Karakoca hocamıza, etkinlik boyunca Çarşamba Belediyesi’yle gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde ve organizasyonda bizlere yardım eden Öğr. Gör. Onur Şen hocamıza ve bu etkinliğin düşünsel tasarısından bu güne desteğini ve yardımını esirgemeyen Çarşamba Belediyesi Başkanı Av. Halit Doğan olmak üzere diğer tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu etkinlik topluluk başkanlığım boyunca gerçekleştirdiğim ilk büyük etkinlik ve hatalarımızdan ders çıkararak çok daha iyileri için çalışacağız. İletişim burada!” şeklinde konuştu.

‘ETKİNLİĞİN GERÇEK SAHİBİ OMÜ FOTOĞRAFÇILIK TOPLULUĞU’
Etkinlik ve süreçle ilgili bilgiler aktaran İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, “Bu etkinliğe Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü ev sahipliği yapıyor. Ancak şunu da belirtmek gerekiyor. Bu etkinliğin gerçek sahibi İletişim Fakültesinden ziyade OMÜ Fotoğrafçılık Topluluğudur. Hem topluluk başkanımız ve üyelerimiz hem de akademik danışmanı İletişim Fakültesi Arş. Gör. Okan Karakoca çok büyük emekler ortaya koydu ve biz de küçük dokunuşlarda bulunduk. Özellikle İletişim Fakültesi Öğr. Gör. Onur Şen hocamız koordinasyonun sağlanması noktasında topluluğumuza desteklerini esirgemedi. Çarşamba Belediyesi de bu noktada bir paydaş olmanın ötesinde yoldaşımız oldu. Destekleri için başta Üniversitemize, belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

BİNALARIN ÖTESİNDE ÖĞRENCİSİYLE BİR BÜTÜN OLURSA ÜNİVERSİTEDİR”
Öğrencilere hazırladıkları etkinlikten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu katılım sağlayanlara da teşekkürlerini sunarak sözlerine şu şekilde devam etti: “Üniversite binaların ötesinde öğrencisiyle ve ortamıyla bir bütünlük oluşturduğu takdirde üniversite olabilir. Burada öğrencilerimizin gerçekleştirdiği etkinlik bizlere öncülük etmiştir. Onlara böyle bir etkinlik ve ortam hazırladıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca bu etkinliğe destek olan başta Üniversitemiz ve Çarşamba Belediyesi Başkanı Av. Halit Doğan olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

‘ÇARŞAMBA’YI KENDİ LABORATUVARINIZ OLARAK GÖRÜN İSTERİM’
İki yıllık aradan sonra öğrencilerle beraber etkinlik gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Çarşamba Belediye Başkanı Av. Halit Doğan, “Bu etkinlik hepimiz için ilk tecrübeydi. Sadece İletişim Fakültesi Fotoğrafçılık Topluluğuyla değil tüm fakültelerin ve meslek yüksekokulunun kendi alanlarıyla ilgili her türlü etkinliği yapmaya hazırız. Bu konuda emrinizdeyiz. Bu konuda belki yoğunluğumuza denk gelebilir ama biz beraber çalışmaktan mutluluk duyarız. Çarşamba’yı kendi laboratuvarınız olarak görün isterim. Çarşamba’da hem kendinizi yetiştirin hem de Çarşamba’nın daha ileriye gitmesine katkıda bulunun isterim. Bu iki tarafada çok katkı sağlayacaktır. Çarşamba’da sevgiyle yaşanır diye bir motto oluşturduk, o konuda gerçekleştirilen bu etkinlik ve fotoğraf yarışması destek veren bir etkinlik oldu. Gelecek dönem kampüse geldiğinizde burada kampüse hoş geldin konseriyle başlayalım, kampüsü ve Çarşamba’yı dolu dolu etkinliklerle daha güzel günlere taşıyalım” ifadelerini kullandı.

‘İLETİŞİM FAKÜLTESİ YEŞİL ÇARŞAMBA’MIZA HEMHAL OLMUŞTUR’
Kampüs ortamının öğrenciler için yaşanılır olması gerekliliğinin altını çizen Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Kampüsün hak ettiği hareketliliği kazanması gerektiğini çeşitli platformlarda dile getirdik, getirmeye devam edeceğiz. İletişim Fakültesi Çarşamba’ya hemhal olmuştur. Ben bunu bu şekilde gözlemliyorum. Üniversitelerin zaten esas amacı özellikle bulunduğu bölgedeki insanlarla, toplumla ve şehirle entegre olmasıdır. Bunu da İletişim Fakültesinin gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Biz öğrencilerimiz için her zaman müsaitiz. Başta İletişim Fakültesi dekanımıza, belediye başkanımıza, öğrencilerimize ve bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tip etkinliklerin sık sık tekrar etmesini umuyorum ”şeklinde konuştu.

ÇARŞAMBA’YI ANLAT YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ
OMÜ ile Çarşamba Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen “Fotoğraflarla Çarşamba’yı Anlat” yarışmasında dereceye giren yarışmacılara da etkinlik kapsamında ödülleri verildi. 18 Mayıs’ta başlayıp 31 Mayıs’ta sonlanan yarışmada üçüncülüğü Hukuk Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Helin Bilici, ikinciliği Gazetecilik 2’inci sınıf öğrencisi Selen Öztürk, birinciliği ise Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu Çağrı Hizmetleri 2’inci sınıf öğrencisi Beyzanur Ülkü kazandı. Birincilik ödülünü Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, ikincilik ödülünü Çarşamba Belediyesi Başkanı Sayın Av. Halit Doğan, üçüncülük ödülünü ise Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Onur Bekiroğlu takdim etti. 3 Haziran günü sona erecek etkinlik kapsamında çeşitli spor müsabakaları, sanat tasarım etkinlikleri, mikrofon sende kareoke programı ve konserler gerçekleştirilecek.
Haber: Köksal ÖNER


omüondokuz mayıs üniversitesimustafa kemal güneşdoğdukampüsüniversitesamsunçarşamba