Geri

Mustafa Kara başkanlığa tekrar aday

Samsun Kahveciler, Büfeciler, Otelciler, Müzisyenler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kara, Odanın Olağan Genel Kurulunun 26 Mart 2022 Cumartesi günü yapılacağını ve kendisinin tekrar aday olduğunu açıkladı.

10:42:24 | 2021-12-23


Haberi Sesli Dinle

Samsun Kahveciler, Büfeciler, Otelciler, Müzisyenler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kara, Odanın Olağan Genel Kurulunun 26 Mart 2022 Cumartesi günü yapılacağını ve kendisinin tekrar aday olduğunu açıkladı.


Samsun Kahveciler, Büfeciler, Otelciler, Müzisyenler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kara, Beytepe Kafe Restaurant’ta düzenlenen toplantıda oda üyeleri ile biraraya geldi. Yoğun katılımın olduğu toplantıda Oda Başkanı Mustafa Kara, hem adaylığını hem de seçim tarihini açıkladı.

MÜCADELEMİZİ BIRAKMADIK
Toplantıda konuşan Mustafa Kara, “Odamızın seçim tarihini ve adaylığımı açıklamak, bir arada olabilmek için düzenlemiş olduğumuz toplantımıza katıldığınız için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Bu aslında bir adaylık ya da seçim tarihi açıklama toplantısı değil, bir arada bulunabilme, sorunlarımızı konuşma, sohbet edebilme amaçlı da bir toplantı. Pandemi nedeniyle 2 yıla yakın süredir, işyerlerimizi açamadık, kısıtlamalar nedeniyle açsak da iş yapamaz hale geldik, ama mücadelemizi de bırakmadık. COVİD 19 çok dikkat edilmesi gereken bir hastalık. Ben de bunu atlattım. Herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum" dedi.

TALEPLERİMİZİ İLETTİK, SONUÇ ALDIK
Gerek Samsun’da, gerekse Ankara’da federasyon ve konfederasyon başkanlarıyla birlikte, ilgili tüm bakanlıklar ve milletvekilleri ile görüştüklerini, basın yayın kuruluşları aracılığıyla taleplerini ilettiktiklerini, geç de olsa sonuç aldıklarını belirten Kara, "Samsun’da da esnafımıza ekonomik zorluklar karşısında bir nebze katkı sağlayabilmek için gerek belediye başkanları, gerekse ESOB nezdinde girişimlerle ve basın açıklamalarıyla destek sağlanmasını sağladık” diye konuştu.

KONGRE 26 MART'TA
Samsun’da esnaf odaları içinde getirilen yasaklara ve belediyelerin esnafa katkı sağlamamasına en çok tepki gösteren ve cesurca açıklama yapan tek esnaf odası olduklarını ifade eden Mustafa Kara, “Samsun Kahveciler Büfeciler, Otelciler, Müzisyenler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Olağan Genel Kurulu’nu 26 Mart Cumartesi Günü yapmaya karar verdik. Kongremizin yeri ve zamanı konusunda da önümüzdeki günlerde sizleri sosyal medya, e-posta, mesaj ve basın yayın organları ile bilgilendireceğiz. Bu kongrede ben de adayım. Başkanlık odamıza bağlı tüm esnaflarımızın temsil makamıdır. Sizin adınıza hareket eder, sizlerin haklarını savunur. Esnafımızla ilgisi olan her resmi kurumda söz söyleme, hak arama, iş yapabilme becerisi ve ağırlığı ister" şeklinde konuştu.

ESNAFIN HAKKINI KORUMAK BOYNUMUZUN BORCU
Başkan Kara, şunları söyledi: "Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım bu güne kadar esnafımızın, odamızın ağırlığını ve saygınlığını her yerde koruduk, yasal sınırlar içerisinde her yerde taleplerimizi dile getirdik ve aldık. Bundan sonra da böyle olacak. Bırakın aidatı, vergilerimizi ve SGK primlerimizi bile ödeyemediğimiz, maaş veremediğimiz, kira ve elektrik, su, doğalgaz parasını ödemekte zorlandığımız günlerde, odaya yük getirecek projeler yerine, esnafımızın ekonomisini düzeltecek çalışmalara imza atmak gereken bir dönemden geçiyoruz. Derdiniz derdimizdir. Sizlerin haklarını savunmak, dertlerimizi en yüksek sesle en üst makamlara iletmek boynumuzun borcudur."

 


samsun kahveciler odasımustafa karakongre