Geri

Milletvekili Zeybek şike iddiasını meclise taşıdı

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, geçen sezon şaibeli maçlar nedeniyle Samsunspor'un hakkının yenildiğini ileri sürerek, meclise araştırma önergesi verdi. Zeybek, "Haksızlıklar, yapanın yanına bırakılmamalıdır" dedi.

13:29:32 | 2022-10-16


Haberi Sesli Dinle

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 2020-2021 Futbol sezonunda TFF 1. liginde şampiyonluk mücadelesi veren Yılport Samsunspor'un 30. haftadan sonra yaşanan bazı şike iddiaları nedeniyle şampiyonluğu kaybettiğini hatırlatarak, kırmızı-beyazlı ekibin hakkının yenildiği iddiasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne araştırma önergesi verdiklerini söyledi.

HAKSIZLIK YAPANIN YANINA BIRAKILMAMALI
Geçen sezon TFF 1. liginde şampiyonluk mücadelesi veren Yılport Samsunspor'un baştan, ligin sonuna kadar götürdüğü şampiyonluk mücadelesinde, 30. Haftasından sonra bazı entrikaların yaşandığını ve sonunda Play-Off’ta şampiyonluğu kaybedildiğini hatırlatan Zeybek, "Tüm olayların ayrıntıları ile aydınlatılması, haksız iş, işlem yapan, aracı olan ve Yılport Samsunspor ya da hakkı yenen başka spor kulüplerimizin haksızlıklarının giderilmesi için; TBMM Başkanlığına 30 arkadaşımla birlikte araştırma önergesi verdik. Haksızlıklar, yapanın yanına bırakılmamalıdır" dedi.

Samsunlu Avukat Hüseyin Melih Güneysu’nun bazı iddiaları gündeme getirdiğini belirten Milletvekili Zeybek, "İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına 2021 /164372 sayı ile vermiş olduğu dilekçesi incelenmiş. Önce kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmesine rağmen, itirazlar üzerine; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı önceki kararını iptal ederek, soruşturmanın devam etmesine, dosya ve dilekçede belirtilen konuların araştırılmasına karar verilmiştir" diye konuştu.

ŞAMPİYONLUK SAHA DIŞI OLAYLARLA ELİNDEN ALINDI
Samsunlu Avukat Hüseyin Melih Güneysu’nun şikâyet dilekçesi ve eklerinde belirttiği iddialarının, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca kabul edildiğine dikkat çeken Zeybek, "Yılport Samsunspor'un haksızlıklarla 2020-2021 TFF 1. Lig şampiyonluğunun saha dışı oyunlarla elinden alındığı ortaya çıkarılmalıdır. 2020-2021 TFF 1.liğinde; bazı spor kulüplerinin teşvik primi verdiği, Adana Demirspor- Tuzlaspor maçına 24 saat kala, Tuzlaspor; Türkiye Futbol Federasyonu disiplin talimatlarının 56. Maddesine aykırı davranarak, takımın en etkili 5 oyuncusunu kadro dışı bırakırken, teknik direktöründe işine son vermiştir. Tuzlaspor; gerekçesiz olarak bir hafta önce kadro dışı bıraktığı 5 as futbolcusunu bir sonraki Yılport Samsunspor maçında sahaya sürmüştür. Ayrıca Yılport Samsunspor'un maçlarında her hafta en az iki kırmızı kartla oyuncuların cezalı duruma düşürülmesi de dikkatlerden kaçmamıştır" diye konuştu.

SAMSUNSPOR SÜPER LİG'DE MÜCADELE ETMELİDİR
"Teşvik primi neden, kime verilir?" diye soran Zeybek, "Bir spor kulübünün kendi sporcularına prim vermesi çok doğaldır. Bir spor kulübünün bir başka spor kulübene teşvik primi vermesi; rakibim olma, rakiplerime karşı daha dikkatli oyna anlamına gelen 'şikedir'. Türk sporunun gelişmesinin önündeki en büyük engeldir! Mutlaka yok edilmelidir. Haksız kazanç elde edilen bu yolun mutlaka kapanması için gerekli yasal düzenlemeler ile sporumuzun önündeki engeller kaldırılırken, hak edenlerin mutlaka hak ettikleri yere getirilmesi sağlanmalıdır. Yıport Samsunspor’a yapılan haksızlıklar düzeltilmeli ve Süper Ligde mücadele etmesi sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.


samsunsporspor toto 1 ligtfftbmmmeclisşikefutbolkemal zeybekchptuzlasporadanademirspor