Geri

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti çirkin saldırıyı kınadı

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Atatürk Anıtı'na yönelik gerçekleşen çirkin saldırıyı kınadı.

11:28:11 | 2022-02-03


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da bu sabah Atatürk Parkı içerisinde yer alan Milli Mücadele simgesi Onur Anıtı'na yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırı şehirde büyük tepki çekerken, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

ŞİDDETLE KINIYORUZ
Çirkin saldırı ile ilgili bir açıklama yayınlayan Başkan Çakır, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının sembolü olan ve Samsun halkı tarafından yaptırılan Atatürk Anıtı'na (Onur Anıtı) düzenlenen haince, alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ
Kurtuluş Savaşı'nın, Milli Mücadele'nin şehri Samsun'un bir ferdi olarak, bu tür saldırılara asla izin vermeyeceklerini belirten Çakır, "Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder, kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan her saldırıyı, her hakaretin karşında olacağımızın bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

GEREKLİ CEZAYI ALMALARINI BEKLİYORUZ
Başkan Çakır, "İlk bakışta provokasyon kokan bu alçakça saldırının 2 failinin emniyet güçlerince kısa sürede yakalanması üzüntünüzü biraz olsun hafifletmiştir. Suçlular adaletin elindedir. Adalet önünde hesap vermelerini ve gerekli cezayı almalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.


samsunatatürkatatürk heykeliyusuf ziya çakırkınama