Geri

Kolay galibiyet

Geçtiğimiz hafta Balıkesir'i deplasmanda yenen Yılport Samsunspor'un ikinci yarı performansı için bu maçın ölçüt olamayacağını yazmıştık.

18:54:06 | 2022-01-21
Fatih AKÇA
Fatih AKÇA      fatih.akca@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Geçtiğimiz hafta Balıkesir'i deplasmanda yenen Yılport Samsunspor'un ikinci yarı performansı için bu maçın ölçüt olamayacağını yazmıştık.

Antalya'da geçirilen kamp sürecinin ardından Samsunspor'un gerçek performansı Kocaelispor karşısında merak ediliyordu.

Yılport Samsunspor, Kocaelispor karşısına yine yeni transferlerden sadece Sheldon'un yer aldığı kemik diyebileceğimiz kadrosuyla çıktı.

Yani kadronun sezonun ilk devresinden pek de farkı yoktu. Ancak merak edilen, kampın ardından Samsunspor'un hedefe ulaşma noktasında nasıl bir tepki vereceğiydi.

Maçla ilgili çok da şöyle oldu, böyle oldu diye yazmaya gerek yok. Maçı isteyen, rakibi ısıran, pozisyonlara giren bir Samsunspor vardı sahada.

Maçın ilk yarısının son bölümlerinde Tomane'nin açtığı gol perdesiyle 2-0'lık bir skor avantajı yakalayan Samsunspor için ikinci yarı da çok zor olmadı aslında. Üstelik rakip eksikken.

Samsunspor, Kocaelispor karşısında istediğini aldı.

Fuat Hoca belli ki Antalya kampında iyi çalıştırmış ve oyuncular da karşılığını sahada veriyor.

Ancak Samsunspor'un devre arasındaki en önemli kazanımı takımda arkadaşlık ortamının pekişmiş olması ve Hasan'ın tekrar kazanılmış olması diyebiliriz.

Takımda bu hava devam ettiği sürece Play-Off çantada diyebiliriz. Ama ilk iki için süreklilik ve seri galibiyetler önemli.

Yeni transferlerden Sheldon'u geçen hafta izlemiştik. İyi bir görüntü vermişti. Kocaelispor karşısında da güven verdi.

Tolcay Ciğerci hakkında bir şey söylemek için henüz erken. Kocaelispor karşısında biraz heyecanlıydı sanki. Ancak o takıma, takım da ona alışacaktır.

Maç genelinde Kocaelispor karşısında oyunun hakimi olan ve rahat bir galibiyet alan Samsunspor için önümüzdeki haftalar daha çok önem taşıyor.

Milli aradan sonra aynı performansla alınacak seri galibiyetler bizi çok daha üst sıralara taşıyabilir.

Alınacak yeni oyuncularla birlikte Samsunspor hedefe ulaşacak güce ve potansiyele sahiptir.

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, maç öncesi sahaya "20 Ocak 1989 - Unutmadık, Unutmayacağız" yazılı pankartla çıkılması, yine maçta Nuri Asan, Mete, Muzaffer, Tomic ve Asım Özkan'ın fotoğraflarının basılı olduğu siyah formanın giyilmesi 20 Ocak kazasında hayatını kaybeden futbol adamlarımızın unutulmaması adına alkışlanacak hareketti.

Tebrikler takım, tebrikler çocuklar.

 

 


samsunsporkocaelispor19 mayıs stadyumuyılport samsunspor


Yazıyı Sesli Dinle