Geri

Kavak ve Havza'ya 'mesleki eğitim' bürosu

Samsun'da sanayi alanları ile ilgili sık sık toplantılar yapan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Kavak OSB içerisinde istihdam artışına katkı sağlayacak Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu kurulacağını söyledi.

14:43:02 | 2021-12-13


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Kavak Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapmak isteyen firmaların tapu tescil talepleri ile firmalara ait devam eden inşaatların son durumunu görüşmek üzere toplantı düzenledi. Toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü doğrultusunda Kavak OSB içerisinde Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu kurulacağını ifade eden Vali Dağlı, sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanması noktasında büyük önem arz eden büronun istihdam artışına da doğrudan katkı sağlayacağını belirtti.

YEŞİL OSB PROJESİ
Vali Dağlı ayrıca, Havza Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapmak isteyen firmaların parsel tahsis talepleri ve firmalara ait devam eden inşaatlar ile Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu çalışmalarının son durumunu görüşmek üzere de bir toplantı gerçekleştirdi. İklim değişikliğinin etkisini tüm dünyada daha şiddetli bir şekilde göstermesinin, yeşil ekonomiye geçiş sürecinin önemini artırdığını dile getiren Vali Dağlı, bu kapsamda, tüm altyapı tesisleri tamamlanan ve konumu nedeniyle de yatırımcılar tarafından yoğun talep gören Havza OSB'de Yeşil OSB Projesi'nin hayata geçirilmesi ve OKA'dan alınan destekle inşa edilen OSB Sosyal Tesisleri'nin üst katında bin metrekarelik Meslek Lisesi Atölyesi kurulmasına yönelik çalışmalara başlanacağını söyledi.


mesleki eğitim bürosukavakhavzazülkif dağlıyeşil osbhavza osbkavak osbsamsun valisi