Geri

Kavak OSB yatırımcıların gözdesi oldu

Kavak’ta sanayicilerle bir araya gelen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun OSB’lerinde kurumsallaşma çalışması başlatıyoruz. İlk ayağı da Kavak olacak. Kavak, yatırımcılar için gözde OSB haline geldi" dedi.

10:23:50 | 2022-06-28


Haberi Sesli Dinle

Kavak Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan işadamlarının katılımları ile “İstişare“ Toplantısı yapıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda işadamlarının önerileri alınarak talep ve istekleri dinlendi. Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, yatırımları ile istihdam gerçekleştiren işadamlarına teşekkür ederek, “Sizlerin yatırımları olmasa, istihdam alanlarınız olmazsa, insanlara iş, aş sağlamazsanız bizim yaptığımız park, bahçenin bir anlamı olmaz. Hepinize ilçem adına teşekkür ediyorum” dedi.

SARICAOĞLU: DAHA ÇOK GENCE İŞ KAPISI AÇILACAK
Sanayi yatırımlarının bir beldenin gelişmesinde önemli faktör olduğunu belirten Sarıcaoğlu, sanayi yatırımı alan yerlerin hızlı bir gelişim kaydettiğine dikkat çekerek “İlçe olarak sanayi yatırımları ile hızlı bir büyüme yaşıyoruz. Bu artarak devam edecektir. Kavak artık çevre ilçelerin hatta Samsun’un gençlerine iş olanağı sunuyor. OSB’mizin genişletme çalışmaları tamamlanıp yeni fabrikalar devreye girdiğinde daha çok gence iş kapısı olacağız” dedi.

OSB'LERE KURUMSALLAŞMA ÇALIŞMASI
Kavak’ta işadamları ile oldukça verimli bir toplantı yaptıklarını belirten Samsun Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı ise, benzer toplantıları bundan sonra kentin tüm ilçelerinde daha sık yapacaklarını bildirdi. Bundan sonra Samsun Organize Sanayi Bölgelerinin kurumsallaşma çalışmasını başlatacaklarını bildiren Vali Dağlı, şöyle konuştu:
“Kavak’ta çok güzel ihracata çalışan, katma değer üreten şirketler var tüm bunlar gurur verici. Yaptığımız bu toplantılarla OSB’lerin kapasitesi, yatırımların durumlarını yakından takip ediyoruz. Artık OSB’lerde ikinci aşamaya geçiyoruz. OSB’lerin Kurumsallaşmasını sağlayacağız. Bunu da ilk olarak Kavak’tan başlatıyoruz. Bu çalışma sonunda Samsun’daki tüm Organize Sanayi Bölgeleri tüm yönleri ile daha nitelikli yapıya kavuşacaklar” ifadelerini kullandı.

YOĞUN KALEP GÖRÜYOR
Kavak OSB’nin, yatırımcıyı kendisine çeken pek çok avantajının olduğunu belirterek, yüzde 78 doluluk oranına ulaşan OSB’de yaklaşık 750 kişinin istihdam edildiğini ve yatırım için yoğun taleplerin gelmeye devam ettiğini belirten Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun, sahip olduğu avantaj ve sunduğu olanaklarla bölgenin üretim ve ticaret merkezi konumundadır. Bu anlamda Kavak OSB’ye yatırım yapan firmalar OSB bölgesel teşvik uygulamasında 5. bölge avantajlarından yararlanmakta ve KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz veya kâr payı desteği gibi birçok avantaja sahip olmaktadır. Ayrıca OSB’nin kara, deniz, hava ve demiryolu olmak üzere 4 ulaşım ağına yakın olması ve Samsun il merkezinden 20-25 dakika gibi kısa biz zamanda ulaşılması Kavak OSB’yi çok cazip hale getirmektedir. Bu nedenle Kavak OSB’ye yatırım amacıyla yoğun talep gelmekte olup yatırım taleplerine cevap verebilmek adına bölgenin bitişiğinde bulunan 55 ha alanın genişleme alanı olarak OSB’nin sınırlarına dahil edilmesi çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışma tamamlandığında OSB, 195 ha alana ulaşacaktır" dedi.

İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisi talimatları doğrultusunda kamunun tüm imkânlarının seferber edilerek girişimcilere her türlü desteği sağlamayı ve işlerini kolaylaştırmayı amaç edindiklerini belirten Dağlı, bu nedenle iş insanlarıyla biraraya gelerek ihtiyaç ve taleplerini dinleyip bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

HEDEF, 20 BİN GENCE EĞİTİM
Vali Dağlı, Mesleki Eğitim Merkezlerinin de milli ekonomimize ve iş dünyasına yetişmiş eleman hazırlanması bakımından hayati bir misyonu yerine getirdiğini ifade ederek “Öğrencilerimizin haftada beş gün çalışabildiği ve eğitim gördüğü işletmelerimizin öğrenci sayısını Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in de talimatları doğrultusunda 7 binden 20 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca değerli iş insanlarımızın talep ettiği ara eleman ihtiyacının karşılanması ve iş insanlarımızın eğitimin bir parçası olarak görev üstlenmesi amacıyla meslek liselerimizin tamamında iş insanlarından oluşan danışma kurulu oluşturma çalışmamız devam ediyor ve bu konuda iş insanlarımızın desteğini bekliyoruz" diye konuştu. dedi.

Toplantıda ayrıca Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, iş insanlarına bilgilendirmede bulundu.

Toplantıya Kaymakam Ömer Saygılı, İŞ-KUR Samsun İl Müdür Yrd. Sait Gül, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan Ali Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük, Kavak OSB Müdürü Ali İhsan Uzun ve OSB’de faaliyet gösteren işadamları katıldı.


samsunkavakkavak osbosbsamsun valisizülkif dağlı