Geri

Kavak Kadın Kooperatifi'nden örnek proje

Kavak’ta kırsal kalkınmanın sağlanması ve kırsalda kadının istihdamına yönelik çalışmalar devam ediyor. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ile birlikte Kavak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin faaliyetlerini yerinde inceledi.

11:28:40 | 2022-06-28


Haberi Sesli Dinle

Ülkemizde Kadın Kooperatiflerin sadece ekonomiye değil, sosyal ve kültürel değerlerin iyileştirilmesine de ciddi katkılar sunduğunu ifade eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Toplumların gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayan, kırsal kalkınma politikaları arasında çok önemli yer tutan Kadın Kooperatiflerinin çalışmalarını önemsiyoruz. Son zamanlarda el sanatları geçmişe göre terk edilen fakat önemi gün geçtikçe artan bir sektör olarak dikkat çekmektedir. Kadınların ‘Kadın Kooperatifleri’ vesilesiyle gerçekleştirdikleri çalışmaların kültürümüzü, el sanatları sektörünü ve dolayısıyla Kavak ilçemizde profesyonel bir şekilde gerçekleştirilen yöresel kilim ve dokuma faaliyetlerinin önemi yadsınamaz" dedi.

İSTİHDAMA DİREK ETKİ SAĞLACAKTIR
Samsun’da kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde son iki yılda 10 ilçede 14 ‘Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ kurulduğunu açıklayan Samsun Valisi Dağlı, “Son zamanlarda yeniden popülerleşmeye başlayan kadın kooperatifleri, kadınların sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarının çözümünde alternatif bir yöntem olarak katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda Kavak ilçemizde yer alan Kadın Kooperatifinin istihdam sağlama açışından önemli bir sektör olan yöresel kilim ve dokumacılığın gelişimine yaptığı katkının yanı sıra ilçemizin tanıtımında da bir payı olacağını görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Kadın istihdamının artırılmasına katkı sağlayacak, Kavak ilçemizde üretilen nadide ürünlerin pazarlanması ve geliştirilmesi yerel kalkınma modeline örnek olacak niteliktedir” diye konuştu.


samsunsamsun valisizülkif dağlıkadınkooperatifkavak