Geri

Karaaslan: Öğretmenlere şükran borçluyuz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Gençlerimizi geleceğe hazırlarken önemli sorumluluklar üstlenen öğretmenlerimize şükran borçluyuz" dedi.

07:27:08 | 2021-11-23


Haberi Sesli Dinle

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla yayımladı. Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi, “Çocuklarımızı sabırla, emekle ve fedakârca yarınlara hazırlayan, öğrencilere yol gösteren öğretmenlerimiz her birimizin hayatında özel bir yere sahiptir. Öğrencilerini kendi evlatları gibi görerek her açıdan gelişmeleri için büyük bir özveri gösteren, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlarken önemli sorumluluklar üstlenen öğretmenlerimize şükran borçluyuz.

Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz eğitim öğretim sürecinin her aşamasında gayret ortaya koyarken bizler de bu çabanın yeni başarılara dönüşmesi ve eğitimde kalitenin daha da artırılması için durmadan çalışıyoruz. 2002’de iktidara geldiğimiz günden bu yana eğitimi en öncelikli alan olarak gördük, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde eğitimde pek çok reformu hayata geçirdik. Son 20 yılda hazırladığımız bütçelerin tamamında eğitim en büyük payı aldı. 7,5 milyar TL olarak devraldığımız eğitim bütçesini 2021’de 147 milyar TL’ye taşıdık, yükseköğrenim de dâhil edildiğinde 211 milyar TL’yi aştı. Okullarımızın ve dersliklerimizin sayısında önemli bir artış sağladık, öğretmenlerimizin çalışma koşullarını iyileştirirken desteklerle öğrencilerimizin en büyük yardımcısı olduk. Kız çocukları başta olmak üzere tüm çocukların eğitim hayatına katılımı, mesleki eğitimin güçlendirilmesi, okullar arasındaki imkân farklılıklarının azaltılması ve okulların teknolojinin imkânlarıyla buluşturulması konusunda ciddi adımlar attık.

Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, nitelikli, araştıran ve üreten nesiller yetiştirmek için görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizi hürmetle selamlıyorum. Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevi başında şehit düşmüş ve ebediyete irtihal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, yurdumuzun dört bir yanında mukaddes bir görev ifa eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”


Çiğdem karaaslanak partisamsun milletvekiliöğretmenler günü