Geri

Karaabalılar Geleneksel Piknik ve Keşkek Şöleni'nde buluştu

İstanbul'da faaliyet gösteren Yakakent İlçesi Karaaba Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 2.'incisi düzenlenen Piknik ve Keşkek Şenliği yoğun ilgi gördü.

10:41:48 | 2023-07-03


Haberi Sesli Dinle

Yakakent ilçesine bağlı Karaaba Mahallesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "2. Piknik ve Keşkek Şenliği" vatandaşları bir araya getirdi. Şenliğe gelen misafirler ve vatandaşlar, mahalli sanatçılar tarafından seslendirilen şarkılar ve davul zurna eşliğinde yöresel oyunlar oynayarak ve halay çekerek hem gönüllerince eğlendi hem de birlik beraberlik görüntüsü sergiledi. Şenlik alanında sürpriz hediyelerin verildiği küçükler ve büyüklerin yarıştığı halat çekme yarışı, çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı, yoğurt yeme yarışı büyük çekişmelere sahne oldu.

ORTAK PAYDADA BULUŞUYORUZ
Karaaba Derneği öncülüğünde, Karaaba eski ilkokulunun önünde düzenlenen Piknik ve Keşkek Şenliği etkinliğinde konuşan Karaaba Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Arif Akça, "Bugün burada tarihi bir gün yaşıyoruz. Böyle bir etkinliği düzenlemenin haklı sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Bu şenlik bizi ortak paydada buluşturan, kaynaştıran, sosyalleştiren, gelenek, görenek ve örf ve adetlerimizi öğrenmemize yardımcı olan ve bu değerleri hayatımızın her aşamasında kendimize şiar edinerek geçmişimizle'de buluşmamıza katkı sağlayan çok önemli bir kültürel etkinliktir" dedi.

KAZANLAR DOLUSU KEŞKEK YENİLDİ
Dernek başkanının konuşmasının ardından konuklara hazırlanan keşkeler ikram edildi. Yapılan keşkek ağalığını ise 110 bin lira ile Sinan Akça ve Aydın Öztürk kazandı. Alanda kaynayan kazanlar dolusu keşkek, kuzu haşlama, ayran ve su gibi içecekler vatandaşlara ikram edildi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİRİYOR
Şenlik alanında konuşan Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, "Geçen yıl İstanbul'da kutlanan 1. Piknik ve Keşkek Şenliği'nin bu yıl Kurban Bayramı'nın dördüncü günü Karaaba'da bayramlaşma töreninin yapılması ve şenliğin coşkuyla kutlanması bizleri ve mahalle halkımızı çok memnun etti. Birlik ve beraberliğimizin, yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzün en önemli mihenk taşı olan kutlamalar bizleri daha güçlü hale getirmektedir. Bu etkinliği organize eden Karaaba Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Arif Akça ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum" diye konuştu.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Belediye Meclis Üyesi Turan Çakır, AK Parti ilçe başkanı Saliha Korkmaz, İtanbul Yakakent Dernekler Federasyonu (YADEF) Başkanı Dursun Şahin, Teşkilat Başkan Yardımcısı Eyüp Baş, Genel Sekreter Muzaffer Demirtaş, Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul'da faaliyet gösteren Mahalle ve Köy Dernekleri Başkanları, Karaaba Mahalle Muhtarı Erhan İkiz, çevre mahallerin muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT

 


yakakentyakakent belediyesihüseyin kıymakaraaba köyükaraaba köyü derneğişenlikkeşkek