Geri

Kadına karşı şiddet için toplandılar

AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

11:23:53 | 2021-11-25


Haberi Sesli Dinle

AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, parti binasında AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensuplarının katılımıyla düzenlenen açıklamada, yurt genelinde eş zamanlı basın açıklaması yapıldığını söyledi. Kadına yönelik şiddetin tüm dünyada bir sorun olduğuna dikkat çeken Keser, "AK Parti olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attık. 2002 yılında yola çıkarken kılavuz edindiğimiz seçim beyannamemizden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımızı ifade ettik" şeklinde konuştu.

TEK BİR ŞİDDETE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK
Şiddetin önüne geçmek için yapılan kanun ve yönetmelikleri anlatan Keser, "Bizim medeniyetimiz kadın, erkek, çocuk, her bir insana ve tüm yaratılmışlara muhabbeti, sevgiyi esas alan bir medeniyettir. Biz, şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararlıyız. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve kıymetli Hanımefendi'nin de önemle vurguladıkları gibi, kadına şiddet, insanlığa ihanettir. AK Parti teşkilatları olarak her adımımızda bu bilinçle hareket ediyor, her fırsatta dile getiriyoruz. Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok” diye konuştu.


kadına şiddetkadın cinayetlerisamsunak parti kadın kolları