Geri

KADES, Kavaklı kadınlara anlatıldı

Kavak Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı tarafından Kavaklı kadınlara KADES ve Uyuşturucuyla Mücadele konularında eğitim semineri düzenlendi.

11:00:42 | 2022-08-11


Haberi Sesli Dinle

Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı Başkanlığında Kadın Girişimciler Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleştirilen KADES ve UYUMA uygulamaları hakkında yapılan toplantıya Jandarma Komutanı Ali Rıza Yıldız, Emniyet Müdürü Seyfettin Güveli, Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Zahide Yavuz, Halk Eğitim Müdürü Zekeriya Ersoy, İlçe Müftüsü Yakup Belen, Kavak YEG Müdürü Ebru Akman, Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Zeynep Okuyucu ve Kavaklı kadınlar katıldı.

RESMİ UYGULAMA
Seminerin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ömer Saygılı, KADES ve UYUMA uygulamalarının hayat kurtardığını söyledi. Saygılı, mobil uygulama olarak kullanılan Kadın Acil Destek Uygulaması KADES’in kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek, kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanılıp geliştirilerek kullanıma sunulan hayati öneme sahip resmi bir uygulama olduğunu belirterek şunları söyledi:

AKTİF KULLANILMALI
“Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlarımız bu uygulama sayesinde akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda çok hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar. ’Yine Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu UYUMA isimli uygulama da, uyuşturucu ile mücadele kapsamında, işlenmekte olan uyuşturucu suçlarıyla ilgili vatandaşlarımızın kolayca yer bildirim ihbarında bulunabileceği hayati öneme sahip mobil bir uygulamadır. Uyuşturucu ile mücadele konusunda toplumsal bir duyarlılık ve bilinç oluşturmak amacıyla bu uygulamayı da aktif şekilde kullanmalıyız.’’

Seminerde ayrıca Jandarma ve Emniyet birimlerince, kadınlara KADES ve UYUMA uygulamalarının teknik olarak nasıl kullanılacağı hakkında görsel sunumlar eşliğinde bilgilendirme yapıldı.


kavakkavak belediyesiibrahim sarıcaoğlukadeskadınemniyetpolisjandarma