Geri

İYİ Parti'li Aksoy'dan HDP'li Paylan'a sert tepki

İYİ Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksoy, “Bu ülkenin tarihine dil uzatan, iftira atanların Yüce Meclis koltuklarında oturmasını zul sayıyoruz ”dedi.

10:55:09 | 2022-04-26


Haberi Sesli Dinle

Şanlı tarihimize dil uzatan, büyük Türk milletinin temsil makamında halkın gerçek sorunları yerine tarihçilerin karar vermesi gereken bir konuda hadsiz öneriler veren HDP Milletvekili Garo Paylan'ı şiddetle kınadıklarını vurgulayan İYİ Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksoy, “Bir taraftan aynı sofrada aynı masada olmayı istemek öbür taraftan tarihimizi, geçmişimizi suçlayan emperyalist devletlerin maşası olmaya yeltenmek hadsizliktir” dedi.

‘TEPKİSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR’
İYİ Parti, Bu ülkede barış ve huzur istemeyenlerle hiçbir zaman bir arada olmamıştır, olmayacaktır şeklinde ifade eden İYİ Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksoy,“ Biz hiçbir zaman mecliste temsil edilen siyasi partilere bu ülkenin kurucu değerlerine, bölünmez bütünlüğüne karşı bir eylem ve söylem içinde olmadıkça tavır almadık. Ancak her fırsatta birlikte kardeşçe yaşamak yerine ülkeyi kaosa sürükleyecek tutum içinde olanlara da tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Yıllardır ülkemize karşı soykırım meselesini ısıtıp ısıtıp kendi gündemlerine alan emperyal devletler amaçlarına ulaşmak isterken yerli işbirlikçileri de pusudan çıkıp farklı farklı demeçler vererek gündem oluşturmaya çalışmaktadır ”ifadelerini kullandı.

‘TARAF OLDUKLARININ BİLİNMESİNİ İSTERİZ’
Bu ülkenin tarihini elbette tarihçilerin değerlendirdiğini işaret eden İYİ Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksoy,“Ama hiçbir zaman soykırım felsefesi ile hareket eden bir anlayışı olmamıştır . Türk milletini soykırımla suçlayanların kendi ait oldukları kültürün dünya tarihinde akıtılan kandaki paylarına bakmaları ve tüm savaşları başlatan saldırgan taraf olduklarının bilinmesini isteriz . Hiçbir devletin tarihinde Yurtta Sulh Cihanda Sulh diyen bir lider olmamıştır. Tarihte soykırımlar incelendiğinde en çok bunu dile getirenlerin ellerinin kana bulanmış olduğu görülecektir, damarındaki asil kanla sadece kendi ülkesini koruma derdine düşenleri göremezsiniz” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER


iyi partihdpgaro paylantürkiye büyük millet meclisitbmmiyi parti samsun il başkanı