Geri

İncir severler bu festivali kaçırmayın

İlkadım Belediyesi, Kara İnciri'nin tanıtımını yapmak ve markalaşmasını sağlamak amacıyla Yeşiltepe Yardımlaşma Derneği ile bu yıl ilk kez ortaklaşa düzenleyeceği İncir Şöleni'nde İlkadımlıları buluşturacak.

11:37:39 | 2022-09-09


Haberi Sesli Dinle

İlkadım ilçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde kendine has kokusu ve tadıyla ön plana çıkan incir için şölen heyecanı yaşanıyor. İlkadım Belediyesi’nin, bölgede yetişen ürünleri tanıtmak ve çiftçiyi desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklerden biri olan İncir Şöleni, bu yıl da İlkadımlılara farklı bir hafta sonu yaşatacak. 11 Eylül Pazar günü Yeşiltepe Mahallesi'nde (Çorak) gerçekleşecek olan festivalde, "İncir Yeme Yarışması" ve "En İyi İncir Yetiştiricisi", Kemençe ve çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKANI
Şölen kapsamında düzenlenecek yarışmalar da, katılımcılara heyecanlı anlar yaşatacak. Jüri üyelerinin titiz değerlendirmeleri sonucunda En İyi İncir Yetiştiricisi'nin belirleneceği İncir Şöleni’nde, farklı lezzetler festival katılımcılarıyla buluşacak. İlkadım Belediyesi sosyal medya hesaplarında duyurulan kalkış noktalarından vatandaşlar etkinlik alanına ücretsiz bir şekilde ulaşım sağlayabilecek.

BAŞKAN DEMİRTAŞ'TAN DAVET
Üretimi ve üreticiyi her zaman desteklediklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Tüm Samsun halkımızı 11 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek olan 1. İncir Şöleni’ne eşsiz lezzeti tatmak için Yeşiltepe Mahallemize bekliyorum“ dedi.


ilkadımilkadım belediyesiilkadım belediye başkanınecattin demirtaşincir