Geri

İmmediat İmplant artık Samsun'da

Samsun'da Diş Hekimi Mert Çobanoğlu'nun uyguladığı İsviçre kökenli "İmmediat İmplant" yöntemi, diş kaybı olanların aylarca implant beklemesini sona erdiriyor. Samsun'da ilk ve tek olarak uygulanan İmmediat İmplant', çene kemiğinin korunması, yapay diş köküne hemen kavuşmanın yanında tedavi süresini yaklaşık üç ay kısaltıyor.


12:21:55 | 2021-11-20


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da Diş Hekimi Mert Çobanoğlu'nun uyguladığı İsviçre kökenli "İmmediat İmplant" yöntemi, diş kaybı olanların aylarca implant beklemesini sona erdiriyor. Samsun'da ilk ve tek olarak uygulanan İmmediat İmplant', çene kemiğinin korunması ve yapay diş köküne hemen kavuşmanın yanında tedavi süresini de yaklaşık üç ay kısaltıyor.

 

Klasik implant yöntemlerini unutun. Samsun'da artık diş tedavisi üzerine dünyada sayılı İsviçre kökenli bir firma tarafından geliştirilen İmmediat İmplantı'nı yaptırabilirsiniz. Normal implantlara göre tedavi süresini 2-3 ay kısaltan İmmediat İmplantı, sağlıklı bir çene yapısı ve kemik dokusu olan hastalarda diş çekiminin hemen ardından aynı gün uygulanabilmesi sayesinde hastaların diş ve ağız konforunu artırıyor.

AYLARCA BEKLEMEYE SON

İmmediat İmplantı'nı Samsun'da ilk ve tek uygulayan Diş Hekimi Mert Çobanoğlu, yeni yöntemin avantajlarını ve artık dünyada neden tercih edildiğini anlattı. Yeni implant yönteminin diş çekiminin hemen ardından uygulandığı için tedavi süresini oldukça kısalttığını ve normal implantlara göre daha agresif yapısı nedeniyle daha sağlam olduğunu belirten Çobanoğlu, bu yöntem sayesinde hastaların implant takılması için aylarca beklemesine gerek kalmadığını söyledi.

HASTAYA AVANTAJLAR SAĞLIYOR

Modern tıp yöntemlerinin her geçen gün geliştiğine, dolayısıyla yeni diş tedavi yöntemlerinin de ortaya çıktığına dikkat çeken Diş Hekimi Mert Çobanoğlu, "İnsanların diş eksiklikleri sağlık ve estetik görünüm açısından sorun teşkil etmektedir. Dolayısıyla bu eksiklik bu güne kadar çeşitli yöntemlerle gideriliyordu. Köprü ve protez yöntemlerinin haricinde implant tedavisi vardı. Ancak şimdi dünyada bir çok ülkede uygulanan, ancak Samsun'da ilk kez bizim uyguladığımız 'İmmediat İmplantı', normal implantlara göre hastaya bir çok avantaj sağlıyor" dedi.

KEMİK KAYBI ÖNLENİYOR

İmmediat İmplantı'nın avantajlarını anlatan Diş Hekimi Çobanoğlu, "Tüm dünyada bilimsel olarak kabul edilen görüş; diş çekilir çekilmez hemen implant yerleştirilmesidir. Bunun en önemli sebebi kemik kaybının engellenmesidir. Normal klasik implantlar hemen uygulanmadığı için 'Ossenintegrasyon', yani kemik kaynaşması daha geç oluyor. Yeni yöntemde ise kemik kaybına fırsat vermeden, ağız yapısının doğal yapısına daha çabuk kavuşması sağlanır. Bu hasta için en önemli avantajdır" şeklinde konuştu.

DİŞ ÇEKİMİNDEN HEMEN SONRA UYGULANIYOR

İsviçre İmplantı yöntemi sayesinde çekilen diş yerine anında yapılan tedavi sayesinde implant takılmasını aylarca bekleme sorununun önüne geçildiğini ifade eden Çobanoğlu, "Sağlıklı bir çene yapısı ve kemik dokusu olan hastalarda çekimden hemen sonra İmmediat İmplantı uygulanabiliyor. Hatta biz ve hasta açısından da diş çekiminden sonra tedaviyi uygulamak daha kolay bir işlemdir. Diş çekiminin hemen ardından yapılan implant uygulaması hastanın konforu için de ideal olandır" diye konuştu.

İKİNCİ BİR CERRAHİ MÜDAHALEYE GEREK KALMIYOR

Bu yöntemle diş eti dokusu herhangi bir kesme işlemiyle karşı karşıya kalmadığı için iyileşme sürecinin çok daha konforlu ve hızlı gerçekleştiğine de işaret eden Çobanoğlu, "Çekim bölgesinin gerekli koşulları sağlaması halinde aynı seansta implant yerleştirebiliyoruz. Tedavi süresini ortalama üç ay kısaltmanın yanında ikinci bir kez uyuşturma ve ikinci bir kez cerrahi müdahale gerektirmediği için hastalara oldukça rahatlık sağlamaktadır. İşlem süresince ve sonrasında herhangi bir ağrı gözlenmez. Operasyon sonrası kullanılan bir takım ilaçlarla hastanın oluşabilecek konforsuzlukları tamamen giderilir" ifadelerini kullandı.

TEK SEANSTA İKİ UYGULAMA

İmmediat tedavisinin, hasar görmüş, kırık veya çatlak dişlerin yerine de acil olarak uygulanabildiğini dile getiren Çobanoğlu, "Diş çekimi sonrası beklemeden uygulanan İmmediat implantlar çene kemiğinin korunmasını da sağlayacaktır. Hastalar için de avantajlı bir uygulama olan immediat, tek seansta iki uygulamanın bir arada yapılmasını sağlar ve tedavide hastaya zaman kazandırır. Bununla beraber, hastalar yapay diş köküne hemen kavuşur ve çekim işlemi sonrası fiziksel olarak kendilerini çok daha iyi hisseder" şeklinde konuştu.

SAMSUN'DA İLK VE TEK

Yeni yöntemin lokal anestezi altında gerçekleştirildiğini belirten Diş Hekimi Çobanoğlu, şunları söyledi: "Dişin kökünde yaygın bir enfeksiyon yoksa, dişe bağlı kemik yüzeylerinde çok ciddi tahribat yoksa tek seansta İsviçre kökenli olan İmmediat implantını hastamıza uyguluyoruz. Çenede kemik miktarının yetersiz olduğu durumlarda kemiği artırmak için tamamen zararsız ve Sağlık Bakanlığı onaylı olan kemik tozu kullanıyoruz. İmmediat İmplant yöntemini Samsun'da sadece biz uyguluyoruz."

Diş Hekimi Çobanoğlu ayrıca, normal diş çekimi ve tedavilerinin yanında kist operasyonu da yaptıklarını söyledi.


Mert Çobanoğluimmediat implant