Geri

İLKEM’de yeni dönem kayıtları başladı

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde İlkadım’lı gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlayan İLKEM’de 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı için kayıt süreci başladı. Ortaya koyduğu başarı tablosu yeni dönemde öğrencilerin vazgeçilmaz adresi olan eğitim yuvası kayıt döneminde de yoğun ilgi görüyor.

09:58:14 | 2022-08-23


Haberi Sesli Dinle

4 FARKLI ŞUBE
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın eğitime olan katkı ve destekleri artarak devam ediyor. Bu bağlamda gençleri geleceğe hazırlayan İLKEM 4 farklı Şube’de 550 genci farklı sınavların yanı sıra sosyal kültürel ve sportif etkinlikler ile öğrencilerin sınav sürecine moral motivasyonu yüksek bir şekilde hazırlanmasını sağlıyor. Liseye geçiş sistemi (LGS) ve Yüksek Eğitim Kurumları Sınavı (YKS) sınavlarındaki başarısı ile sadece İlkadım’a değil komşu ilçelerdeki gençlerinde tercihi haline gelen eğitim merkezi çağın gereksinimlerini dikkate alarak başarı odaklı bir strateji benimsiyor. YKS /Üniversite hazırlık kurslarının yansıra Lise 4 ve mezun öğrencilerin TYT-AYT sınavlarına hazırlık kursu,8.sınıf öğrencilerini ise LGS (Liselere Giriş Sınavı) sınavlarına farklı yayınevlerinin deneme sınavları, birebir rehberlik-danışmanlık hizmeti, yoğunlaştırılmış-hızlandırılmış kamp programları ve motivasyon seminerleri ile ilkadımlı gençleri geleceğe hazırlıyor.

AİLELERİN YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK İSTİYORUZ
Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik her yıl ücretsiz kurs eğitimi verdiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Ailelerin yükünü bir nebze de olsa hafifletmek istiyoruz. Bu önemli fırsatı öğrencilerimiz iyi değerlendirmeli. Tüm bu hizmetlerden faydalanmak isteyen YKS ve LGS Hazırlık grubu öğrencilerimizi sınırlı sayıda olan kontenjanlarımıza kayıt olma noktasında geç kalmamaları için kayıtlarını zamanında yapmaları için kurs merkezlerimize davet ediyoruz” dedi.

GENÇLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
YKS yerleştirme sonuçları ile ilgili bilgilendirme yapan İLKEM Eğitim Koordinatörü Davut Öz de, “Genç, dinamik, fedakâr eğitim kadromuz ile öğrencilerimiz hayallerindeki üniversitelere yerleşme imkânı sunuyoruz. Hem LGS de hem de YKS de Türkiye geneli derecesi ile başarısını tescilleyen İLKEM Eğitim Merkezi hem bireysel hem de kitlesel başarı eğitime katkı ve destek veriyor.Derebahçe, Kadifekale, Kılıçdede ve Yaşardoğu İLKEM ile 4 farklı şubemizde sınava hazırlanan YKS hazırlık öğrenci grubumuzun tamamı baraj puanının kaldırılmasını avantaja çevirerek Lisans, Önlisans ve AÖF tercihi ile farklı üniversitelere yerleşti. Bu başarı grafiği ile hem velilerimizi hem de öğrencilerimizi gururlandıran bir başarıyı yakalamış olduk” dedi.


ilkadımilkadım belediyesiilkadım belediye başkanınecattin demirtaşilkemdavut özkurseğitim