Geri

İlkadım zabıtasından fırınlara şafak operasyonu

İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, ilçede bulunan fırınları şafak vakti yaptığı denetimle kontrol etti. 30 fırından 2'sine cezai işlem uygulanırken, 5 fırına ise eksiklerini tatamlaması için süre verildi.

13:00:04 | 2023-12-12


Haberi Sesli Dinle

İlkadım Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alması için ilçede fırın denetimlerine ara vermeden devam ediyor.Denetimler hakkında bilgi veren Başkan Demirtaş, "İlkadım Belediyesi olarak halkımızın sağlığını ciddi şekilde önemsiyoruz” dedi.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Esnaf ve Sanatkar Odasına bağlı ilçe halkına hizmet veren esnaflara yönelik denetim faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Vatandaşlardan gelen şikâyetler başta olmak üzere rutin denetimlere ara vermeden devam eden zabıta ekipler şafak denetimiyle 30 fırında gramaj, genel hijyen, fiyat ve tarife denetimi gerçekleştirdi.

2 FIRINA CEZA, 5 FIRINA SÜRE
Fırınlarda özellikle çalışanların temizliği, imalathane ve satış yerlerinin temiz olup olmadığı, istenilen şartlara uyulup uyulmadığı hususunda kontrollerini titizlikle yaptı.Kontrol esnasında eksiklik tespit edilen işletmelerin sahiplerine var olan bu eksikliklerini gidermeleri konusunda uyarılarda bulunan ekipler, hijyen kurallarına uymayan 2 işletmeye cezai işlemi gerçekleştirirken vatandaşın sağlığını ön planda tutan ve kurallara uyan işletmelere de teşekkür etti.

Yapılan denetimlerde kuralları uygun hareket etmeyen 5 işyeri hakkında tutanak tutulurken, tespit edilen eksiklikleri tamamlamaları için süre verildi. Bu süre içerisinde eksikliklerini tamamlamayan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı bildirildi.

HALKIN SAĞLIĞINI ÖNEMSİYORUZ
İlkadım Belediyesi olarak halkımızın sağlığını ciddi şekilde önemsiyoruz diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalar tüketebilmesi için de zabıta ekiplerimiz denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yaptığımız denetimlerde hijyen, ruhsat, gramaj ve personel temizliği gibi kurallara uymayan fırınlara gerekli uyarı ve işlemlerde bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızın sağlığını ilgilendiren tüm konularda denetim çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" dedi.

 


ilkadımilkadım belediye başkanıilkadım belediyesinecattin demirtaşsamsunsamsun haberlerizabıtadenetimfırınekmek