Geri

İlkadım Meclisi, Samsun'daki anıt saldırısını kınadı

İlkadım Belediyesi Meclisi şehrin simgesi olan Onur Anıtı’na yapılan menfur saldırı kınadı.

14:36:55 | 2022-02-04


Haberi Sesli Dinle

İlkadım Belediyesi Şubat ayı'nın ikinci oturumu olan ve 12 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele yolunda ilk adımı attığı Samsun'un simgesi haline gelen Onur Anıtı'na yapılan menfur saldırı damga vurdu.

Toplantıya katılım sağlayan meclis üyelerine gündem maddelerine geçmeden önce kısa bir konuşma yapan İlkadım Belediyesi Başkan Vekili Emre Taha Özyar, ”Kuruluşun ve kurtuluşun şehri İlkadım’da, Onur Anıtı’na yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Onur Anıtı’na çelik halatlar bağlayıp Atatürk heykelini yıkmaya çalışan alçak ve müptezeller bilmez ki Onur Anıtı; Samsun’un yüreği, kalbi, buradaki bulunan meclis üyesi arkadaşlarım ve 7’den 70 herkes herşey. Bu topraklarda Mustafa Kemaller dün yenilmediği gibi bu gün de yenilmez. Çünkü hepimizin bir parçası. Onun adına Onur Anıtı demişiz her gün önüne gitmişiz. Bu toprakta Mustafa Kemaller bitmez. Şahsım ve şehrimizin bu konunun takipçisi ve davacısı olacağına inanıyorum hepinizi saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.

YAVUZ YILMAZ: ÜLKEMİZİ DERİNDEN YARALADI
Maalesef şehrimizde menfur bir olayla karşılaştık diyen Ak Parti Grup Başkan Vekili Yavuz Yılmaz, ”19 Mayıs kenti Samsun’umuzun simgesi Onur Anıtı’na çirkin bir saldırı düzenlenmiştir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına saygısızlık asla kabul edilemez. Ülkemizi ve Samsunluları derinde yaralayan bu saldırıyı şiddetle ve nefretle grubum adına kınıyorum” dedi.

İBRAHİM ÜSTÜN: TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUZ
"Şehrimizin Onur Anıtı’na yapılan çirkin ve provokatör saldırıyı şahsım ve MHP grubum adına şiddetle ve nefretle kınıyorum" diyen MHP Grup Başkan Vekili İbrahim Üstün, ” Bu çirkin saldırıyı düzenleyenlerin milletimizin ortak değeri olan atamızın anıtına yaptıkları çirkin saldırıyla milletin birlik ve beraberliğini hedef aldığı aşikardır. Emniyet güçlerimizin gayretleri ile yakalan faillerin adalet karşına çıkarılıp hak ettikleri en ağır cezanın verileceğinde hiç şüphemiz yoktur. Türk adaletine güveniyor, gereğini yapacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

FİKRET PEKAL: TEK YÜREK OLMAK HEPİMİZİN BORCUDUR
"Bazı değerleri hatırlamak ve hatırlatmak gerektiğini düşünüyorum" diyen CHP Grup Başkan Vekili Fikret Pekal de, ”Bu anlamda tarihimizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin görmek, anlamak ve tekrardan anlatmak gereğini hissediyoruz. Milli Mücadelenin Samsun’dan başladığı ve bu ateşin Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile birlikte yurdun dört bir yanına sarıldığını ve Kuva-yi Milliye ruhuyla büyük bi ateşe dönüşerek kurtuluş neticesinde nelerin yaşandığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Günümüzde de bu değerlere sahip çıkılmasının her Türk vatandaşının görevidir. İstiklal Marşımızdaki; 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım' satırlarını okurken o anları iyi yaşamak gerektiğini düşünüyorum. Bu ve bunun gibi saldırılarda bu sözleri anlayamayan, algılayamayan ve bunları içinde bir kin nefretine dönüşmüş insanlar Mustafa Kemal Atatürk’e bu saldırıları maalesef yapıyorlar. Bu saldırılara karşı tek yürek olmak hepimizin borcudur. Yapılan bu saldırıyı bir kez daha esefle kınıyoruz” dedi.

TALAT EYÜPOĞLU: BU SALDIRI ATATÜRK'ÜN BİLİM VE AKIL YOLUNA YAPILMIŞTIR
Cumhuriyet kurulduğu günden günümüze Atatürk Anıtı’na muhtelif zamanlarda, muhtelif yerlerde değişik saldırı biçiminde bulunulduğunu hatırlatan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Talat Eyüpoğlu, ”Yapılan bu saldırılar neticesinde saldırıyı yapanlar tarafından hiçbir şey elde edilememiştir. Sadece ve sadece Mustafa Kemal Atatürk sevgisini Türk insanın yüreğinde daha fazla yer etmesine katkıları olmuştur. Ben salt olarak Atatürk Anıtı’na saldırı olarak görmüyorum. Bunun arkasındaki gerçeğe işaret etmek istiyorum. Mustafa Kemal’in bilim ve akıl yoluna yapılan saldırı teşebbüsüdür. Ne Mutlu Türk’üm Diyene sözüne ve Türklüğe yapılan bir saldırı teşebbüsü olarak görüyor grubumuz adına bu saldırıyı esefle ve şiddetle kınıyorum” şeklinde konuştu.

Grup başkanlarının menfur saldırıyı kınadıkları meclis toplantısı, komisyonlara gönderilen gündem maddelerinin oylaması ile son buldu.


ATATÜRKATATÜRK ANITIONUR ANITISAMSUNSAMSUN ATATÜRK PARKIilkadım belediyesimeclis toplantısıkınama