Geri

İlkadım'ın yardım ekibi deprem bölgesinden döndü

İlkadım Belediyesi'nin 50 kişilik yardım ekibi deprem bölgesinden ilçeye dönüş yaptı. Başkan Demirtaş, deprem bölgesinde çalışan personele teşekkür etti.

13:45:13 | 2023-02-15


Haberi Sesli Dinle

İlkadım’dan deprem bölgesine giden arama kurtarma çalışmalarına destek veren 50 personel, görevlerini tamamlayarak ilçeye geri döndü. Deprem bölgesinde 8 günlük bir çalışma yürüten görevli personellerle bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Vatandaşlarımızın enkazdan çıkarılmasını sağladınız. Yaptığınız çok kıymetli bir iş. Sizlere özveriniz ve fedakarlığınız sebebiyle teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye’yi yasa boğan depremin hemen ardından İlkadım’dan deprem bölgesine giden gönüllü ekipler, bölgedeki görevlerini tamamlamalarının ardından geri dönmeye başladı. Depremin 2. günü deprem bölgesine giderek arama kurtarma çalışmalarının yanısıra sahada görev alan 50 kişilik ekip kahvaltı programında İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’la bir araya geldi. Yardım ekibi, deprem sonrası yapılan çalışmalar ve bölgedeki gelişmeler hakkında Başkan Demirtaş’a bilgi verdi.

İLKADIM AİLESİ OLARAK BİR BÜTÜNÜZ
Tüm Türkiye’nin deprem bölgesi için tek yürek olduğu felakette, depremzedeler için var gücüyle çalışan belediye personeli sayesinde deprem bölgesinde İlkadım'ın bayrağını dalgalandırdıklarını belirten Başkan Demirtaş, ”Allah hepinizden razı olsun.Bizi çok güzel şekilde temsil ettiniz. Buda bizim için önemli. Çünkü İlkadım Belediyesi ailesi olarak bir bütünüz. Sizlerin sayesinde deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza el verme desteği olduk. Orada soğukta, ayazda insanları kurtarmaya çalışırken, biz de burada gencinden yaşlısına varana kadar herkesin yüreğini ortaya koyduğu dayanışma köprüsü ile duyarlı yardımsever vatandaşlarımızdan gelen halı, battaniye, ısıtıcı, gıda, soba, yatak, bebek bezi, su gibi ihtiyaç malzemelerini deprem bölgelere ulaştırmaya çalıştık. Şu an itibariyle deprem bölgelerine 30'uncu tır sevkiyatımız oldu” dedi.

GÖREV ELBETTE BİTMEDİ
Samsun ili olarak Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyelerle hep birlikte el ele gönül gönüle vermek suretiyle depremzedelere yardımcı olmaya çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş, ”Görev bitti mi? Bitmedi. Şu an hala enkaz çalışmalarında iş makinalarıyla görev yapan arkadaşlarımız var. Depremin bir diğer tarafı da şehrimize gelen depremzedeler yerleşimi için İlkadım Belediyemiz, Valiliğimiz, AFAD, İlçe Kaymakamlığımızla iş birliği halinde hareket ediyoruz. İlk etapda yurtlarımıza yerleşim olacak. Şu an vatandaşlarımızdan bizlere evlerini tahsis etmek için belediyemize müracaat edenler var. Biz de bu hizmeti, yerleştirme işlemlerinin yetmediği anlarda bu evleri depremzede ailelerimize açacağız” diye konuştu.


samsundepremkahramanmaraşpazarcıkgaziantepmalatyadiyarbakırkilisadıyamanşanlıurfaafadsamsun haberlerideprem haberilkadımilkadım belediyesinecattin demirtaş