Geri

İlkadım, enerji tasarrufunda örnek oluyor

İlkadım Belediyesi, hem bütçenin hem de iklimin korunması amacıyla “Enerji Yönetim Birimi” kurdu. Belediye bu sayede yıllık 1 milyon liralık stasarruf sağladı. Başkan Necattin Demirtaş, yüzde 25 tasarruf sağlayarak israfın önüne geçtiklerini söyledi.

13:11:19 | 2022-07-19


Haberi Sesli Dinle

İklim Yılı’nda farkındalık yaratan çalışmalara imza atan İlkadım Belediyesi, “Enerji Verimliliği” projesiyle mevcut binalarda ve tesisatlarında uyguladığı projeyle tasarruf sağlıyor. İlkadım Belediyesi, mevcut olan hizmet binası ve tüm tesislerde enerjinin etkin kullanılması, enerji israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerinde ki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerjinin kullanımında verimliliğin artırılmasına dair düzenlemeleri takip etmek ve sahada uygulamak üzere “Enerji Yönetim Birimi” kurdu.

1 MİLYON TL'LİK TASARRUF
Enerjinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz için de önemli bir konu olduğuna dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Bu bakımdan enerji tasarrufunu çok önemsiyoruz. Önümüzdeki yıllarda enerji ve tasarruf konuları daha da önem arz edecek. Zaman kaybetmeden gerekli adımları atmaya başladık. Enerji yönetim biriminin binamıza kurmuş olduğu otomasyon sistemi sayesinde elektrik, su, doğal gaz kullanımı tatil günlerinde ve hafta içi 08:00 – 17 :00 saatleri dışında akıllı sensörlerin takip etmesiyle israfın büyük ölçüde önüne geçerek aylık yüzde 25 enerji tasarrufu sağladık. Buda kurumun faturalarında ciddi tasarruf sağladı. Enerji kaybını önlemek için aldığımız ekonomik tedbirler sayesinde yenilenebilir enerji kaynaklarıyla entegrasyonlarında yıllık 1 Milyon TL’lik enerji israfının önüne geçtik" dedi.

ÖNEMLİ ÖLÇÜDE TASARRUF SAĞLIYORUZ
Enerji verimliliğinin birey ve ülke ekonomisine sağladığı faydalara değinen Başkan Demirtaş, “Yurt dışından yıllık ithal ettiğimiz enerji bedeli yaklaşık 60 milyar dolar. Bunun yüzde 30’unu konutlar oluşturuyor. Buda bizi basit önlemlerle enerji verimliliğini tüm tesislerimizde yapmamıza yönelik çalışmalara yöneltti. Özellikle içi aydınlatmalarda çevreye duyarlı tasarımı olan aydınlatma ürünleriyle enerji verimliliğinin yanı sıra önemli ölçüde tasarruf sağlıyoruz. Bütün gayretimiz hemşehrilerimize daha mutlu, huzurlu olabilecekleri bir ortam hazırlamak ve çevreci yaklaşımlarla onlara hizmet edebilmektir. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmeye devam edeceğiz.


ilkadımilkadım belediyesiilkadım belediye başkanınecattin demirtaşenerji