Geri

İlkadım'da unutulmaz gece

İlkadım Belediyesi Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu'nun verdiği “Kış Konseri” davetlilere unutulmaz bir sanat gecesi yaşattı.

11:49:52 | 2022-03-13


Haberi Sesli Dinle

Uzun bir süre sonra “Kış Konseri” ile Belediye Hizmet Binası Çok Amaçlı Salon’da İlkadımlıların karşısına çıkan İlkadım Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunun Türk musikisinin unutulmayan eserlerinin seslendirildiği konsere İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları Ramazan Bayraktar,Cemal Kulein,Yaşar Kutbay bazı sivil toplum örgütlerinin başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, belediye birim müdürleri ve kalabalık bir müzik sever topluluğu izledi.

22 ESER SESLENDİRİLDİ
Şef Erdal Şahin yönetimindeki İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Klasik Türk Sanat Müziği Korosu Samsunlulara unutulmaz bir musiki gecesi yaşattı. 24 Koro üyesi solist ile 10 orkestra ekibinin görev yaptığı gecede TSM konseri yaklaşık 3 saat sürdü. Konserde koro ve koristler unutulmaz eserleri başarıyla seslendirdi. Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği TSM konserinin birinci bölümünde Hüzzam Peşrevi eserleri, ikinci bölümde ise Rast Peşrevi eserleri seslendirilerek izleyenlerden büyük beğeni topladı. 22 musiki eserin seslendirildiği davetlilerin zaman zaman eserlere eşlik ettiği konserde seslendirilen Türk müziğinin değişik makamdaki şarkıları izleyicilerden büyük beğeni aldı.

KULAKLARIN PASI SİLİNDİ
Koro ve saz ekibini gönülden kutladığını ifade eden İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar, ”Uzun süreli emeğin ürünü olan konseri muhteşem bulduğunu söyleyerek, "Şefimiz Erdal Şahin ve öğrencileri, bizlere ve Samsun halkına unutamayacağı bir gece yaşattı. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Kulak pasını silen konserin sonunda koro şefi Erdal Şahin, plaketini İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Kutbay’ın elinde alırken koro üyeleri adına takdim edilen çiçeği Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar takdim etti.


ilkadımilkadım belediye başkanıilkadım belediyesinecattin demirtaşKONSERTÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU