Geri

İlkadım'da şiddete 'pankartlı' hayır

İlkadım Belediyesi Birimler Arası Voleybol Turnuvası'nda oyuncular 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle maça pankartla çıktı.

12:16:44 | 2021-11-25


Haberi Sesli Dinle

İlkadım Belediyesi Birimler Arası Voleybol Turnuvası'nda oyuncular 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle maça pankartla çıktı.

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen “Birimler Arası Voleybol Turnuvası’nda” oyuncular 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için maça pankartla çıktı. Ulaşım Hizmetleri ve Sağlık İşleri’nin karşılaşacağı karşılaşma öncesi oyuncular "Kadına Şiddete Dur De.!” yazılı pankart açtı. Oyuncuların bu davranışı büyük beğeni topladı.

'KADINA ŞİDDETE DUR DE' PANKARTI
Mete Adanır Spor Kompleksi’nde Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen ve işleri gereği yoğun stres altında çalışan personeli spor yapmaya teşvik etmenin yanında, birimlerin kendi aralarındaki birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek amacıyla düzenlenen “Birimler Arası Voleybol Turnuvası’nda” kıyasıya mücadeleler devam ediyor. Toplam 4 Grupta 18 takımın haftada 4 karşılaşma oynadığı turnuvaya sporseverler de yoğun ilgi gösteriyor. Gecenin ilk maçında Meclis Takımı ile karşılaşan Hukuk İşleri takımı maçın her iki 2 setini kazanarak ismini bir üst tura yazdırdı. Ulaşım Hizmetleri ve Sağlık İşleri’nin karşılaşacağı karşılaşmada ise "Kadına Şiddete Dur De.!” pankartı açan oyuncular, müsabakayı izlemeye gelenlerden büyük alkış topladı. Maçın 2 setini kazanan Ulaşım Hizmetleri grupta ilk sıradaki yerini aldı.

DEMİRTAŞ: TOPYEKÜN MÜCADELE VERELİM
Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı spor salonuna sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, karşı karşıya gelen Belediye Meclis Üyeleri ve diğer takım oyuncuları ile maç öncesi sohbet edip başarı diledi. Şiddetin her türlüsünün, özellikle de kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğuna söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Bu mesele, sadece ülkemizde değil tüm dünyada kanayan büyük bir yaradır. Bizlere düşen bu sorunun yok olması için topyekûn mücadele vermektir. Devletimizle birlikte yerel yönetimler olarak bizler eğitim kurumlarımız, sivil toplum kuruluşları, meydanın desteği ve bireysel gayretlerimizle bu sorunu tamamen ortadan kaldırmamız gerekiyor” dedi.


İlkadım belediyesiturnuvabirimler arası voleybol turnuvasınecattin demirtaşpankartkadına şiddete hayır