Geri

İlkadım'da 'Sanat Çarşısı' sergisi açıldı

Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) ve İlkadım Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ”Sanat Çarşısı 2” sergi ve konser etkinliği yoğun katılım ile sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

15:02:15 | 2022-08-22


Haberi Sesli Dinle

Gazi Park bahçesinde kurulan ve 22 Ağustos -28 Ağustos tarihleri arasında 7 gün boyunca kapıları sanat severlere açık kalacak olan ”Sanat Çarşısı” sergisi açılışına CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ,eşi Lütfiye Demirtaş, SASAD Başkanı Ömer Umutlu, STK temsilcileri ve çok sayıda sanat sever katıldı.

ŞEHRİN BU RUHA İHTİYACI VAR
Serginin açılışı öncesi konuşan Samsunlu Sanatçılar Derneği Ömer Umutlu; "Gecen sene pandemi nedeniyle kısıtlı imkanlar ile yaptığımız sanat çarşımıza bu sene bakıyorum ki diğer illerden Çorum'dan Sinop'tan katılım var. Bu da bize bunu gösteriyor ki bu etkinliği ulusal bir noktaya taşıyarak, sanatı geliştirerek eserlerimizi tanıtmak şehrimiz için çok önemli. İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş ile birlikte bu şehre bir hareket katıyoruz. Şehrimizin bu etkinliğe bu ruha ihtiyacı var” dedi.

OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN HİZMET GAYRETİNDEYİZ
Pandemi nedeniyle yakın zamana kadar zorluklar çekildiğine işaret eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da, ”Tam sistemi yerine oturttuk derken asgari ücretteki zam artışının karşılığı olan ödenekler artmayınca hareket kabiliyetimiz daralıyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ağlamak durumunda değiliz ilçemize bir şeyler yapma gayretindeyiz. Bu yıl ikincisini yapacağımız sanat çarşısı etkinliğimiz imkanlar dahilinde geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Sanatı ve sanatçıyı destek olmanın yerel yönetimler olarak bizlerin büyük görevi olduğunu düşünüyorum. Biz sanatçılarımızla çalışmalarımızın sadece etkinliklerde etkinliğe olmamasını istiyoruz. Bu nedenle ilişkilerimizi sıkı tutup gönül bağlarımızı koparmıyoruz. Bu manada Samsunlu sanatçılara sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Bugün burada bir araya gelen sanatsever dostlarımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SANAT SEVGİ VE BARIŞ DEMEKTİR
Yaptığı konuşmada sanatın sevgi demek olduğunu ifade eden CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, ”Sergiyi oldukça beğendim. Burada yapılan eserler oldukça zor emek ve göz nuru isteyen ürünler.Bu anlamda Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) bu yıl ikincisini düzenlediği etkinlikte emeği geçen başta derneğimize, Belediye Başkanımıza ve tüm sanatçılara çok teşekkür ediyorum. Hepimiz sevgi ve barışla kalalım” şeklinde konuştu.

BAŞKAN DEMİRTAŞ STANDLARI GEZDİ
Konuşmaların ardından İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, SASAD Başkanı Ömer Umutlu, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, birlikte sergi açılışı kurdelesi kesildi. Başkan Demirtaş eşi Lütfiye Demirtaşla birlikte stantları gezdi.

7 GÜN BOYUNCA AÇIK KALACAK
28 Ağustos Pazar gününe kadar açık kalacak Sanat Sergisi'nde çini, heykel, resim, seramik, oyuncak, hattat, el sanatları ürünleri ile Samsunlu yazar ve şairlerin eserleri yer alıyor. Sergi, konser ve performans gösteriyle son bulacak.

 


ilkadımilkadım belediyesiilkadım belediye başkanınecattin demirtaşsanatsergineslihan hancıoğlu