Geri

İlkadım'da piller ekonomiye kazandırılıyor

Atık pilleri toplayarak gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre sunmayı hedefleyen İlkadım Belediyesi, ilçe genelindeki AYPİKUT ve Alo Atık hattına gelen notların değerlendirilmesi sonucunda 2023 yılı içeresinde 965 Kg atık pili ekonomiye kazandırdı.

08:59:24 | 2023-10-17


Haberi Sesli Dinle

Sıfır Atık projesine vatandaşların da katkı sunmalarını sağlamak amacıyla ilçe genelinde toplu yapılaşmaların yoğun olduğu alanlara, işlek caddelere konuşlandırılan AYPİKUT ve 444 55 06 Alo Atık hattına gelen notlar sonrası atık pil kutularında biriken atık piller İklim Değişlik ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ekipler tarafından toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Bu kapsamda kent genelinde 2023 yılı itibariyle toplanan 965 KG atık pil geri dönüşüm ve bertaraf için yetkilendirilmiş, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi’ne (TAP) teslim edildi.

İlkadım Belediyesi olarak gelecek nesillere daha sağlıklı ve temiz bir şehir bırakmak için bir çok çalışmanın öncüsü olduklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Bunlardan bir tanesi de atık pilleri toplamak. Çünkü atık piller içerisinde bulunan maddelerden dolayı çevreye, doğaya ve insan hayatına büyük zarar veriyor. Bir küçük kalem pil 4 metrekare toprak kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirir. Doğan yok olmasına ve araştırmacıların vermiş olduğu rakamlarını göz önünde bulundurarak bizlerde belediye olarak ilçe halkımızla, çocuklarımızla ve tüm hemşerilerimizle birlikte daha duyarlı olarak bu zararın önüne geçeceğiz. Desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza ve esnafımıza teşekkür ediyorum" dedi.


ilkadımilkadım belediye başkanıilkadım belediyesinecattin demirtaşsamsunsamsun haberlerisıfır atıkatık pil