Geri

İlkadım'da personel bilgilerini güncelliyor

Samsun'da İlkadım Belediyesi çalışanlarına Belediye Başkanları Birliği tarafından eğitim semineri düzenlendi. Üç sürecek seminerde belediye çalışanlarına disiplinden ihale kanununa kadar bir çok konuda eğitim verildi. Başkan Necattin Demirtaş, vatandaşa daha iyi ihizmet vermek için bu tür eğitimlerle personelin bilgilerini güncellediğini söyledi.

11:35:24 | 2022-07-28


Haberi Sesli Dinle

İlkadım Belediyesi ve Belediye Başkanları işbirliği ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü çalışmaları kapsamında belediye personeline yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi. İlkadım Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda başlayan seminer programına İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kahramanmaraş Afşin İlçesi eski Tanır Belediye Başkanı Ali Özturan, Belediye Başkanları Birliği Eğitim Kamu Başkanı eski Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım ve belediye personeli katılım sağladı. Seminer saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

BU SEMİNER BİR FIRSAT
Seminerin açılışında konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlediğimiz eğitim seminere katılan tüm katılımcılara hoş geldiniz diyerek sözlerime başlamak istiyorum. En önemli yatırım insan yapılan yatırımın bilincindeyiz. Belediye olarak en büyük sıkıntı çektiğimiz konulardan birisi arkadaşlarımızın yeterli donanıma sahip olmamasıyla karşımıza gelen olaylar. Sorumluluk alanında olsun olmasın, vatandaşlarımız ilk önce belediyelerin kapısını çalıyor. Bizler de onların talep ve isteklerini alıp kendi sorumluluğumuzla ilgili kısımlarını çözüp, diğer kurumlarla ilgili olanları da kurumlara iletiyoruz. 3 gün boyunca sürecek olan semineri bir fırsat olarak çalışanlarımıza sunuyoruz. Burada eğitimini alan mesai arkadaşlarımızda hem kendilerine hemde belediyemize büyük katkı sağlayacaklarını düşünüyorum.Ben ikinci dönem belediye başkanlığı yapmış olmama rağmen yerel yönetimlerde bu bilgi donanımı noktasında yeterli bir sevide olmadığını görüyorum. İşi iyi bilen arkadaşlarımız var ama bilgi eksikliği olan arkadaşın yükü de onlara kalıyor. Arzu ettiğimiz olay ise işi bilen arkadaşlarımızın kendini konularla yenilemesi, bilmeyenlerin ise bilgiyle öğrenerek buradan ayrılmasını istiyoruz” dedi.

TEKRARDA FAYDA VARDIR
Katılımcılara Belediye Başkanları Birliği hakkında bilgi veren Belediye Başkanları Birliği Kamu Başkanı ve eski Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım da, ”2012 yılında Ankara'da 8 eski belediye başkanı bir araya geldik. Tecrübelerimizi aktarmak adına yerel yönetimler derneği kuralım derken, Türkiye'de olmayan Belediye Başkanları Birliği'ni oluşturduk. 10 yıl sonra 2 bin 100'e yakın belediye başkanı üyemiz var. Bunlardan 950’si mevcut belediye başkanı, diğerleri de daha önceki belediye başkanları. Yönetimimizi ise Türkiye genelinde aldığı oy oranına göre oluşturduk. Şu an sizlere bu seminer imkanını veren Belediye Başkanımız sayın Necattin Demirtaş ise Genel Başkan Yardımcısı olarak yönetimde yerini aldı. Yılda 2 defa geniş kapsamlı eğitim programı yapan birliğimizin amacı atalarımızın dediği gibi 'Tekrarda Fayda Vardır' düsturundan yola çıkarak yerel yönetimlerde hizmet veren çalışanlarımızın bilgi ve tecrübelerini geliştirmesidir. Bu programın yapımında bizler destek veren Genel Başkan Yardımcımız Necattin Demirtaş’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KAFALARDAKİ SORULAR CEVAPLANMIŞ OLACAK
Seminere davet edilen uzman isimlerin vereceği eğitimlerle yerel yönetimlerin çalışma sistemleri ile ilgili ihtiyaç duyulan konular hakkında katılımcıların bilgilendirilmesinin hizmet kalitesini artıracağını söyleyen Kahramanmaraş Afşin İlçesi eski Tanır Belediye Başkanı Ali Özturan ise, ”Bütçeden idari konulara kadar, düzenlenen seminerin tüm yerel yönetimler için önem arz ettiği kanaatindeyim. Gerek çalışanlarımız, gerekse idari kadrodaki sorumlu arkadaşlarımız bu seminerden kafalarındaki soruları cevaplamış olarak döneceklerdir. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

UZMANLAR ANLATTI
Konuşmaların ardından 3 gün boyunca sürecek olan seminerin ilk gününde, İçişleri Bakanlığı Emekli Şube Müdürü,Yerel Yönetim Uzmanı Mustafa Dönmez, 'Belediye Mevzuatı 5393 sayılı Belediye Kanunu' ile '5216 Büyükşehir Belediye Kanunu' hakkında bilgiler verirken, İçişleri Bakanlığı Emekli Şube Müdürü İktisat Müfettişi Mehmet Cemal Özyardımcı, 'İhale Mevzuatı, 4734 İhale Kanunu, 4735 İhale Sözleşmeleri', PTT Müdürü, Polis Akademisi Halkla İlişkiler Eğitmeni Tarık Şahım, 'Yönetişim ve Sorun Çözme Teknikleri' konulu eğitim verdi.

Seminerin ikinci gününde ise, 2886 Devlet İhale Kanunu, Kamu Harcamaları, Memur Sorumluluğu ve Yetkileri, Memur ve İş Kanunu, Görevde Yükselme, Disiplin İşlemleri, Kurum hizmet kalitesinin iyileştirilmesi, Sorunlar ve Çözüm Teknikleri üzerine belirli aralıklarda 5 saatlik eğitim semineri verildi.

 


ilkadımilkadım belediyesinecattin demirtaşsüleyman kaldırımtürkiyebelediyeler birliğibelediye