Geri

İlkadım'da hem anneler hem çocuklar gelişiyor

İlkadım Belediyesi'nin hayata geçirdiği mahalle kreşleri ile anneler el sanatlarını, çocuklar ise eğitimlerini geliştiriyor. Başkan Demirtaş, "Mahalle Kreşi ve Kültür Evleri Projesi'ne ilçe halkımız tarafından gösterilen ilgiden çok mutluyuz" dedi.

09:38:26 | 2023-06-01


Haberi Sesli Dinle

İlkadım Belediyesi, hayata geçirdiği “Mahalle Kreşi ve Kültür Evleri Projesi” ile dar gelirli ailelerin çocuklarının kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını, annelerin ise el sanatlarında kendilerini geliştirmesini amaçlıyor İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Bu projemizi önemsiyorum.İlçemizde kreşlerimizin sayısını artırarak çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza daha iyi bir eğitim hizmeti sunabilmek için sürekli mesai harcıyor, bunun gayretiyle gece gündüz çalışıyoruz. Mahallelerimize sırasıyla açmayı hedeflediğimiz 'Mahalle Kreşi ve Kültür Evleri Projesi'ne ilçe halkımız tarafından gösterilen ilgiden çok mutluyuz" dedi.

HALK EĞİTİM MERKEZİ DESTEĞİYLE
Kendisinin de kenar mahallede büyüdüğünü belirten Başkan Demirtaş, "Büyüklerimiz geçim sıkıntısı nedeniyle bizlerle ilgilenemedi. 'İlerde olur da halka hizmet edecek bir pozisyona gelirsem ben de sonraki nesillerin gelişimine katkı, destek sunacağım' diye kendi kendime bir söz vermiştim. Çocukların kişilik ve kimlik kazanması 4-6 yaş gurubunda ancak gerçekleşiyor. Bu konuda daha sonra ne yaparsanız yapın çok başarılı olunmuyor. Dar gelirli ailelerin bulunduğu mahallelerimizde yavrularımızı sağlam aile bağlarıyla yetişen bireyler olarak eğitimlerini alması noktasında bu projeyi ilçemizde hayata geçirdik. Bu projemizi daha da kapsamlı hale getirmek için İlçe Halk Eğitim Merkezi'nden destek alıyoruz. Kreşlerimize evlatlarını getiren annelerin aile bütçesine katkı sağlayacak bir ortam hazırlayarak biçki, dikiş ya da nakış üzerine el sanatları gibi el emeği göz nuru ürünlerin satışına yönelik bir uygulamayı da hayata geçireceğiz. Farklı branşlarda bünyemizde 70’e yakın kursumuz var. Bu manada Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle anneler için kurs, çocuklarımız için de ana sınıfı öğretmenlerinden de istifade ediyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR EBEVEYNLERİYLE KAYIT EDİLİYOR
Maddi durumu zayıf olan ailelerin çocuklarını topluma kazandırma mantığıyla 2022 yılında Çatalarmut, Zeytinlik, İlyasköy mahallelerinde hizmete devam eden kreşlerin yanısıra Kadıköy, Karasamsun, Cedit, Saitbey, Ataköy'de hayata geçirilen kreşlerle sayının 8’e ulaştığına da dikkat çeken Başkan Demirtaş, ”Dar gelirli ailelerimizin bulunduğu mahallelerimize öncelik vererek, fiziki şartlara uygun olan yapıları kiralayarak çocuklarımıza göre dizayn edip kreş haline getiriyoruz. Kreşlerimize başvuru yapan vatandaşlarımızdan önce ailenin mali durumuna bakıyoruz. Alt gelir kategorisinde olanların başvurularını kabul ediyoruz. Bu da asgari ücretin üçte biri oranında kişi başı geliri 2 bin 835 TL’nin altında olan ailelerin çocuklarını ebeveynleriyle buraya ücretsiz kayıt ediyoruz. Kreşlerimizde çocuklarımıza bir öğün yemek veriyoruz. Ayrıca şuan hizmet veren kreşlerimizi denetliyor, en küçük bir eksilik olduğunda da anında müdahale ediyoruz. Burada yıkılan kalpler bir dünyanın yıkılması ve kırılmasıdır. Buna asla müsaade etmeyiz” diye konuştu.


ilkadımilkadım belediyesinecattin demirtaşsamsunkreşçocukannemahallesamsun haberleri