Geri

İlkadım'da başvurular başladı

İlkadım Belediyesi bünyesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek ‘‘Cemal Safi Şiir Yarışması’’ başvuruları başladı. Serbest dalda 36 mısralık şiirler ödül için yarışacak

09:40:27 | 2022-02-17


Haberi Sesli Dinle

İlkadım Belediyesi bünyesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek ‘‘Cemal Safi Şiir Yarışması’’ başvuruları başladı. Serbest dalda 36 mısralık şiirler ödül için yarışacak.

İlkadım Belediyesi tarafından kültür sanat ve edebiyat hayatını pekiştirmek ve özendirmek amacıyla düzenlenen geleneksel şiir yarışması bu sene de gerçekleştirilecek. Serbest dalda başvurularının yapılacağı ödüllü şiir yarışmasında, 'Hece' ve 'Vezin' ölçüsünde 36 mısralık şiirlerle başvuru yapılabilecek.

TÜRK DÜNYASI ÖZEL ÖDÜLÜ DE VAR
Cemal Safi 2021 Yarışmasında derece alan (1, 2 ve 3. olan) şairler ve şiirlerinin kabul görmeyeceği ödüllü şiir yarışmasında birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin lira ödül verilecek. Ayrıca, bu sene 3 kişiye verilecek olan mansiyon ödülleri 2 bin 500 TL, iki adet Türk Dünyası Özel Ödülü 2 bin 500 TL olmak üzere 27 bin 500 TL yarışmacılara teşvik ve destek amacıyla armağan edilecek. İlginin yoğun olacağı düşünülen ödüllü şiir yarışması için son başvuru tarihi 17 Nisan 2022 olarak duyurulan yarışma ile ilgili başvuru işlemi cemalsafi2022@@ilkadim.bel.tr adresinden yapılıyor. Şiir yarışması ile ilgili daha detaylı bilgilere www.ilkadim.bel.tr/cemalsafi2022 adresinden ulaşabilecek.

VEFA BORCUMUZ VAR
Türkiye’ye mal olmuş usta bir şairin adını yaşatmak ve hafızalarda kalmasını sağlamak için geleneksel hale getirdikleri şiir yarışmaları ile gençlere ve çocuklara Cemal Safi’yi tanıma şansı verdiklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Bizlerin hayatına şiirleri ile dokunan ve toplum tarafından beğeni kazanan sanatçılarımıza bir vefa borcumuz var. Bizler de bu borcumuzu, adını yaşatarak ödemek istiyoruz” diye konuştu.

JÜRİ ÜYELERİ BELLİ OLDU
İlkadım Belediyesi bünyesinde düzenlenen Cemal Safi 3. Şiir Yarışması’nın seçici heyetinde, OMÜ TDE Bölüm Üyesi Prof. Dr. Şahin Köktürk, SAMÜ TDE Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Keskin, GŞÜ Türk Dili Bölümü Öğretim Görevlisi Talat Ülker, Şair/Eğitimci Sündüs Arslan Akça, Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan İpekdal, Şair/Yazar Zekeriya Çavuşoğlu, Halk Âşığı/Şair Mustafa Bilir (Âşık Obalı), Şair/Başmühendis Kenan Yavuzarslan, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Şerif Mırık yer alıyor.


ilkadımilkadım belediyesinecattin demirtaşCEMAL SAFİCEMAL SAFİ ŞİİR YARIŞMASIŞERİF MIRIK