Geri

İlkadım Belediyesi'ne 'Sıfır Atık' belgesi

'Sıfır Atık Projesi' kapsamında, yönetmelikte bulunan kriterleri yerine getiren İlkadım Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazandı. Başkan Demirtaş, “Her alanda örnek belediyecilik hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.

13:57:10 | 2022-01-05


Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, 2021 yılında İlkadım Belediyesi’nde ilgili kriterler, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü teknik personeli tarafından yerine getirilerek 'Sıfır Atık Yönetim' sistemi kuruldu. Sıfır Atık Yönetim Sistemi'nin kurulumunu tamamlayan İlkadım Belediyesi, aynı yıl ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı. Bu sürecin ardından diğer birimlerde de çalışmalarını hızlandıran teknik ekibin yaptığı çalışmalar neticesinde Çevre Koruma Müdürlüğü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 'Sıfır Atık Belgesi' ile ödüllendirildi. Çevre Koruma Müdürlüğü'nce yapılan çalışma ile birimler içinde kurulan alanlarda geri dönüşüme girebilecek bütün materyaller tek tek toplanıyor. Hizmet binası içinde uygun bulunan alanlara ‘Sıfır Atık Projesi ile ilgili afiş ve kutular yerleştiren ekipler, bu sayede hem Sıfır Atık Projesi’ne katılımı artırdı hem de hizmet alan vatandaşların da dikkati çekilerek projeye destek sağlandı.

GERİ DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ DESTEKLİYORUZ
İlkadım Belediye tarafından yürütülen Sıfır Atık Yönetim Sistemi faaliyetleri kapsamında 14 farklı grupta 42 farklı atığın toplandığı Karadeniz'de tek olan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni hizmete açtıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Yerel yönetimler olarak tüm ilçelerde sıfır atık için mücadele verildiğini belirtmek istiyorum. En kıymetli varlığımız ve geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakabileceğimiz en anlamlı ve değerli miras, temiz bir dünya, sağlıklı bir çevre ve doğadır. Bu nedenle geri dönüşüme büyük katkı sunan sıfır atık projesini çok önemsiyoruz. Atıklar, henüz kaynağında iken ayrıştırılıyor, bu sayede kent ve ülkemiz ekonomisi de kazanıyor. Temiz, sağlıklı ve huzurlu bir İlkadım ve Samsun için elimizden gelen her türlü hizmet ve projeyi hayata geçirmeye, doğa ve çevre için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

KARADENİZ'DE İLK VE TEK MERKEZ
İlçede toprağı, suyu, havayı her türlü kirlilikten korumak için mücadele verdiklerini de belirten Başkan Demirtaş, "Belediyemizin 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine bağlı olarak oluşturmuş olduğu atık noktaları ve '444 55 06' Alo Atık Hattı’na gelen notları ekiplerimiz anında değerlendirerek evlerden çıkan atık ilaçları, atık bitkisel yağları, atık pilleri, atık elektrikli ve elektronik eşyaları toplamaktadır” diye konuştu.

500 KG ATIK İLAÇ BERTARAF EDİLDİ
Yine yerel yönetimler tarafından örnek alınan 'Atık İlaç Toplama Kutusu’na da değinen Başkan Demirtaş, ”9. ayını tamamlayacak olan bu projemizle Sıfır Atık çerçevesinde çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen atık ilaç kutularını yeni yönetmelik çerçevesinde 20 ilaç toplama kutusunu aile sağlığı merkezlerinin yakınlarına yerleştirdik. Bu sayede vatandaşlarımız eczanelere ve aile sağlık merkezlerine geldiklerinde miadı dolmuş ilaçları çevreye değil, bu kutulara atıyor. 2021 yılı içerisinde 500 kg atık ilaç toplayarak bertaraf için lisanslı firmaya gönderimini sağladık. Bu manada 'Sıfır Atık Belgesi' almamızı sağlayan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ile bu konuda duyarlılık gösteren tüm personele, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 


ilkadım belediyesinecattin demirtaşilkadımilkadım belediye başkanısıfır atıkgeri dönüşümçevresıfır atık belgesi