Geri

Hüseyin Eroğlu: Büyük Samsunspor gibi oynayacağız

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, "Ligde kolay hiçbir maç yok. Ama sahamızda büyük Samsunspor gibi oynayıp, kazanmak hedefindeyiz" dedi.


15:09:44 | 2022-10-04


Haberi Sesli Dinle

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ile Genel Müdür ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan, bugünkü antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Beyçimento Mandırmaspor maçında sakatlanan Yusuf Abdioğlu ve Mücahit Albayrak hakkında bilgi veren Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, “Yusuf Abdioğlu’nun baldırında yırtık oldu. 3-4 hafta sürece ihtiyacı var. Mücahit'te de ayak kemiğinde kırık var. O da 7-8 hafta sahalardan uzak kalacak. Üzülüyoruz ama bunlar futbolda yaşanan durumlar. Sakatlıklar üzücü ama öyle bir takımın olması gerekiyor ki her oyuncunun hazır olmalı. Kim eksikse sistemin seni ayakta tutacağı düzen benim için çok değerli ve önemli. Sakatlıklar bahane değil. Diğer oyuncularımı hazırlayıp maç serisine devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

BÜYÜK SAMSUNSPOR GİBİ OYNAYACAĞIZ
Hafta sonu kendi sahalarında oynayacakları Gençlerbirliği maçına da değinen Hüseyin Eroğlu, “Mutlu, gururlu ve heyecanlıyım. Kendi seyircim önünde sahaya çıkacağım. Taraftarımızın desteği bizim için değerli ve anlamlı. Ligde kolay hiçbir maç yok. Ama sahamızda büyük Samsunspor gibi oynayıp, kazanmak hedefindeyiz. Taraftar desteğiyle oynamak beni umutlandırıyor. İnşallah ilk maçla beraber istediğimiz ivmeyi yakalayıp seri galibiyetler ile yukarıya tırmanışı başlatacağız. Hedefimiz şampiyonluksa her maça aynı ciddiyetle çıkmamız gerekiyor. Her maçta en yüksek performansı ortaya koyarak oymamamız gerekiyor ki kazanalım. Bu ligde yıllardan beri çalışıyorum ‘nasıl olsa yenerim’ dediğin anda olaylar farklı boyut alabiliyor. Maçı başından sonuna kadar çok isteyerek oynaman gerekiyor ki başarılı olasın" şeklinde konuştu.

PENALTI ATIŞI ÇALIŞTIK
Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hüseyin Eroğlu, “Kaçan penaltılar üzücü. Penaltı kaçar ama 7 maçta 3 penaltının kaçması ve skoru etkilemesi üzücü. Penaltı kaçtıktan sonra bir çok yorum yapılabilir. Kimin penaltı kullandığı tartışılabilir ama ben geldikten sonra bunun çalışmasını da çok yaptık. En az 7-8 oyuncuma penaltı çalıştırdım. Hatta futbolcularımla penaltı atışı konusunda yemeğine iddiaya girdim. Hepsi penaltı vuruşunu gole çevirdi ve ben yemek ısmarladım. En azından futbolcularımı motive etmek için yemek kaybettim ama ‘hiç kaçırmaz’ diye düşündüğümüz bir oyuncu kaçırdı. Geriye dönüp bir şeyi değiştiremeyiz. Penaltı anlamında diğer oyuncularımızı da hazırlayacağız. Sadece 1 değil, 2-3 kişiye penaltı görevi vereceğiz. Kim kendini en iyi hissediyorsa o penaltıyı kullanacak. Son maçta kaçan penaltıyla ilgili ilk yazdığımız isim Douglas Tanque’ydi ama penaltı kaçtı. Bundan sonraki maçlarda penaltıları değerlendirmek istiyoruz” dedi.

TFF'YE YABANCI KONTENJAN BAŞVURUSU
Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan da, 5+2+1 (21 yaş altı) yabancı kuralının 5+3’e dönmesine yönelik başvuruyu TFF’ye yaptıklarını belirterek, “Lisans kuralı gereği takımda kalan oyuncuların bizle çalışmasına federasyon izin vermişti. Tomane Mendes, Erald Çinari ve Ismael Diomande bu şekilde takımdan ayrı çalışmalarını sürdürüyordu. TFF’ye başvurular yaptık. 5+2+1 (21 yaş altı) yabancı kuralının 5+3’e dönmesine yönelik başvuruda bulunduk. Hocamız Hüseyin Eroğlu, lisansı çıkartılmayan oyuncuları görmek istedi. Bu 3 oyuncu takımla çalışmalara başladı. Hocamız, devre arasında da bizlere faydaları olabilir diye bakıyor. TFF’den gelecek cevabı bekliyoruz. Devre arasında veya devre arası gelmeden bir kontenjan açılırsa kadronun içerisinde bu futbolcuları değerlendirebiliriz” dedi.

 


samsunsportffspor totofutboltff 1 ligspor toto 1 lighüseyin eroğlusoner soykan