Geri

Hancıoğlu'ndan 23 Nisan mesajı

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, "Egemenliğimizin tüm dünyaya ilan edildiği tarih olan 23 Nisan'ın, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan edilmesi, milletimiz için büyük bir onurdur" dedi.

12:40:29 | 2022-04-22


Haberi Sesli Dinle

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, TBMM’nin 102. Kuruluş Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Milletvekili Hancıoğlu mesajında, "102 yıl önce bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurdun dört bir yanından milletimizin kendi temsilcilerini bir araya getirerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni(TBMM) kurdu. Bu adım, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesinin ışığında yürüyen milletimizin taşıdığı azim ve kararlılığı; bu iradeyi temsil eden bir çatı altında toplamıştır. Egemenliğimizin tüm dünyaya ilan edildiği tarih olan 23 Nisan'ın, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan edilmesi, milletimiz için büyük bir onurdur" dedi.

ÇOCUKLARA SESLENDİ
Mesajında çocuklara da seslenen Milletvekili Hancıoğlu, "Sevgili çocuklar; Bu onurun bilinciyle, vatan, bayrak ve millet sevgimizi yücelteceğiz. Geleceğimizin teminatı olan sizlerin, Cumhuriyet değerlerine gönülden bağlı, araştıran, sorgulayan donanımlı bireyler olarak yetişmesi, bugün bizlere düşen en önemli görevdir. Gözlerinizde, ülkemizin aydınlık geleceğinin ışıltısı, yüreklerinizde özgürlük tutkusu daima var olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, ulusumuzun büyük önderi, yol göstericisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın bütün kahramanlarını, vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, bugüne anlam katan siz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.


neslihan hancıoğlucumhuriyet halk partisichpsamsun milletvekili23 nisan23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı23 nisan mesajıbayram mesajı