Geri

Hancıoğlu’ndan iktidara 'uçak seferlerini artırın' çıkışı

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, iktidardan Samsun-Ankara uçak seferlerinin artırılmasını istedi. Samsun'un bir çok alanda sahipsiz bırakdığına işaret eden Hancıoğlu, "Ankara'dan hızlı tren getiremediniz bari uçak seferlerini arttırın" dedi.

10:30:35 | 2022-07-30


Haberi Sesli Dinle

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu yaptığı yazılı açıklamayla, ulaşım altyapısı ve kapasitesi konusunda Samsun'un arka plana itilmesine tepki gösterdi. Bölgesinin ticaret, sanayi, lojistik, finans ve tarımsal üretim merkezi olmasına rağmen, Samsun'un hakkı olan hizmet ve yatırımlardan yararlanamadığının altını çizen Hancıoğlu "iktidar partisi, Karadeniz havzasının merkez kenti konumundaki Samsun'u, Ankara'da tümüyle sahipsiz bırakmıştır" dedi.

SAMSUN'A HAKSIZLIK YAPILIYOR
Kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşım altyapısı ile lojistik ve uluslararası projelere entegrasyon kapasitesi yönünden Samsun’un, Türkiye'nin en avantajlı kentlerinden birini olduğunu, ancak bu yönde atılması gereken adımların bir türlü atılmadığını vurgulayan Hancıoğlu, "Özellikle ülkemizin Başkenti Ankara ile Samsun arasındaki ulaşımı altyapısının ve kapasitesinin güçlendirilmesi konusunda kentimize büyük bir haksızlık yapılmaktadır. Bu haksızlığı yapan, bizzat iktidar partisidir! Bunun en somut örneği Ankara-Samsun Hızlı Tren Projesi'dir. 'Hızlı tren, vizyon projemiz-prestij projemiz' diye diye yıllardır Samsunluları oyalayan, aldatan bu iktidardır" ifadelerini kullandı.

HAFTADA ÜÇ GÜN SEFER YETERSİZ
Hızlı tren konusunda Samsun'un uğradığı haksızlığın, sahipsizliğin bir benzerinin de Ankara-Samsun uçak seferleri olduğuna vurgu yapan Hancıoğlu, şunları söyledi: "Türk Hava Yolları'nın farklı bir ticari markası olan Anadolu Jet tarafından gerçekleştirilen Ankara-Samsun uçak seferleri bu dönem, haftada sadece karşılıklı üç uçuşla sınırlıdır. Dahası bu uçuşların sadece biri hafta içi bir günde gerçekleştirilmektedir. Samsun'dan, ülkemizin başkenti, kamu bürokrasisinin merkezi olan Ankara'ya gidecek olan hemşehrilerimizin önemli bir kısmı bakanlıklardaki, kamu kurumlarındaki işlerini halledebilmek için bu yolculukları yapmaktadır. Ancak, Samsun ve Ankara arasındaki uçuşların sayısı, günleri ve hatta saatleri, şu anki ihtiyaca cevap verecek düzeyde ve nitelikte değildir. Çarşamba Havalimanı’nın 140 kilometre doğusunda yer alan ve komşu iki ilimize hizmet sunan havalimanına Ankara’dan haftanın her günü uçuş gerçekleşirken, bu havalimanının 160 kilometre doğusundaki bir diğer havalimanına her gün iki, bazı günler üç uçuş birden gerçekleştiriliyorken, Samsun’a yapılan büyük bir haksızlıktır. Esnafından, sanayicisine, öğrencisinden, memuruna kadar Ankara’da işi gücü olan, bu kente seyahat etmek durumunda olan Samsunlulara yapılmış bir haksızlıktır. Onlar adına iktidara sesleniyoruz: Ankara'dan hızlı tren getiremediniz bari uçak seferlerini arttırın!”

Haber: Bekir ERBUDAK


neslihan hancıoğlucumhuriyet halk partisichpsamsun milletvekiliuçakhavaalanısamsunankarahızlı trenulaşım