Geri

Furkan Güler Canik'te iddialı

Memleket Partisi Canik Belediye Başkan Adayı Furkan Güler, başkanlıkta oldukça iddialı. Çocuklardan gençlere, kadınlardan emeklilere kadar her kesime yönelik projeleriyle dikkat çeken Güler, "Artık belediyecilik anlayışı değişmeli. Belediyecilik sadece yol, imar, alt yapı olmamalı. Kimse seçimi çantada keklik görmesin Canik’e üretim ve istihdam vaat ediyorum" dedi.

07:46:28 | 2024-03-14


Haberi Sesli Dinle

İlçeyi karış karış gezen ve vatandaşlarla buluşan Memleket Partisi Canik Belediye Başkan Adayı Furkan Güler, kırsal mahallelerin yanısıra ilçe merkezinde de seçim çalışmalarını sürdürüyor. Gittiği her yerde halkın ilgisiyle karşılaşan ve vatandaşlara projelerini anlatan Güler, artık belediyecilik anlayışının değişmesi gerektiğine dikkat çekerek, Canik'e üretim ve istihdam vaadinde bulundu. Güler ayrıca, çocuklar, gençler, kadınlar, emekliler ve yaşlılar için de ücretsiz kurslar, gogart, paintball, halk lokantaları, ekmek ve süt destekleri gibi projeleriyle de oldukça iddialı.

HER KESİME HİTAP EDEN PROJELER
Canik'i yaklaşık 6 aydır gezdiğini ifade eden Furkan Güler, "Kırsal mahallelerimizi büyük çoğunlukla gezdim. Şimdi ise şehir merkezini daire daire geziyoruz. Vatandaşlarımıza projelerimizi anlatıyorum. Mesaiye sabah 8’de başlıyoruz, gece 24.00’a kadar mesaimiz devam ediyor. Vatandaşlara üretimi, katma değeri anlatmaya çalışıyorum. Canik’e üretim, istihdam, ücretsiz sınav kursları vaad ediyoruz. Gençler için gokart, paintball sahaları vaad ediyoruz. Emekli vatandaşlarımıza ekmek desteği, çocuklu ailelere süt ürünleri desteği vaad ediyoruz. Yine emekli ve öğrenciler için halk lokantaları vaad ediyoruz" dedi.

EN BÜYÜK HEDEF, DEPREM DİRENÇLİ CANİK
Artık belediyecilik anlayışının değişmesi gerektiğine de vurgu yapan Güler, "Belediyecilik sadece yol, imar, alt yapı olmamalı. Bakın iklim değişiyor. İklim değişirse su coğrafyası değişir, bitki örtüsü değişir. Gelecekte bunları konuşacağız. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Samsun'da 4 büyüklüğünde bir deprem oldu ve bir çok yerde hissedildi. Maalesef ki deprem bu coğrafyanın kaderi. Öyleyse deprem dirençli kentleri konuşmamız lazım. İnsanların evlerinin bir gecede, bir dakikada mezarları olmaması lazım. En büyük vaadim deprem dirençli Canik" diye konuşu.

KİMSE SEÇİMİ ÇANTADA KEKLİK GÖRMESİN
İktidar ve muhalefet partilerine de seslenen Furkan Güler, "Kimse seçimi çantada keklik görmesin! Muhalefette bir atalet var. İktidar ise rahat hareket ediyor. Her iki taraf da seçimi çantada keklik görüyor. Bu kadar kararsız seçmenin olduğu bir yerde kimse seçimi garanti görmemeli. Sahada gördüğüm kadarıyla iktidar ve muhalefet seçim gecesi hüsrana uğrayacak. Çünkü bir tarafta ekonominin altında ezilmiş vatandaş var, diğer tarafta bu muhalefeti umut olarak görmeyen vatandaşlar var. Öyleyse herkes seçim yasakları başlayana kadar çalışmalı. Pankartlar yırtılıyor. Geçtiğimiz günlerde ben dahil olmak üzere diğer adayların pankartları yırtıldı. Ben arkadaşlarıma diğer adayların pankartlarına sahip çıkın dedim. Mesela İYİ Parti'nin ve CHP’nin düşen, zarar gören pankartlarını biz toparlıyoruz. Demokrasi böyle olmalı ve bu seçimler en demokratik şekilde gerçekleşmeli" şeklinde konuştu.

SIĞINMACI KONUSU MİLLİ GÜVENLİK SORUNU OLACAK
Sığınmacılar konusuna da değinen Güler, şunları söyledi: "Biz ırkçı değiliz ama enayi de değiliz. Bu misafirlik artık fazla uzadı. Sığınmacı sorunuyla amasız, fakatsız mücadele edeceğiz. Canik’te bazı mahallelerde gezerken sık sık sığınmacılarla karşılaşıyorum. Üstelik bir kısmı vatandaşlık almış. Bakın bu gelecekte milli güvenlik sorunu olacak. Ben gençlerin adayı olarak sahadayım, umutsuz kadınların, dar gelirli vatandaşların, eğitim alması gereken çocukların adayı olarak sahadayım. Birlikte başaracağız."


furkan gülercanikcanik belediyesicanik belediye başkanımemleket partisiseçim