Geri

Fuat Çapa Takımı Toparlamış

Yılport Samsunspor, Erzurumspor karşısına teknik direktör değişikliğiyle çıktı.

11:28:10 | 2021-10-24
Fatih AKÇA
Fatih AKÇA      fatih.akca@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Ligde istediği sonuçları bir türlü alamayan ve 8 maçta sadece 3 kez galip gelebilen Yılport Samsunspor, Erzurumspor karşısına teknik direktör değişikliğiyle çıktı.

Kırmızı kart cezalısı Tomane'nin yerine elindeki tek sağlam forvet olan Bah kozunu kullanan teknik patron Fuat Çapa, orta sahaya Hasan'ı yeniden monte etse de sahaya önceki haftalardan çok da farklı bir 11 sürmedi.

Aynı defans bloğuyla Erzurumspor karşısına çıkan kırmızı-beyazlı ekip, ilk yarıda, önceki haftaya oranla daha derli toplu, ne yaptığını bilen bir takım görünümündeydi. Rakibine pozisyon vermeyen, hatta bir, iki tane tehlikeli pozisyon üreten Samsunspor'a yeni teknik patronun elinin değdiği kendini belli etti.

Tecrübeli ve etkili isimlerin yer aldığı Erzurumspor'a karşı daha istekli bir oyun sergileyen Samsunspor, yakaladığı fırsatları ise cömertçe harcadı.

Erzurumspor karşısında Samsunspor'un en önemli kazanımlarından biri rakibe pozisyon vermemesi diyebiliriz.

Önceki haftalarda sergiledikleri performanslarla eleştiri oklarını üzerlerine çeken Soner, Boli ve Barış, dünkü maç özelinde 90 dakika boyunca güven verdi.

Zorlu Erzurumspor karşısında evinde bir puan alabilen Samsunspor'da golcü eksikliği bir kez daha hissedildi.

Buna karşın 90 dakika boyunca oynanan oyun tam anlamıyla istenilen gibi olmasa da ileriki haftalar için beni umutlandırdı.

İlk 8 haftaya oranla sahada ne yaptığını bilen, oyunu sürekli kontrolü altında tutan, savunması daha hareketli, orta sahası hücuma dönük oynayan bir Samsunpor vardı sahada.

Her ne kadar gol bulamasa da, şampiyonluk adaylarından biri olan Erzurumspor karşısında derli toplu bir takım hüviyetinde olan Samsunspor'un bu oyun anlayışını daha ileri taşıması halinde seri galibiyetler alarak üst sıralara tırmanacağına inanıyorum.

 





Yazıyı Sesli Dinle