Geri

Ezgi Şahin yazdı: Gençlik... Yeni Adı Z kuşağı...!

Gazete Ekip yazarı Ezgi Şahin, seçim sıcaklığı iyiden iyiye hissedilirken, Z Kuşağı ve AK Parti'yi yazdı. Şahin, Z kuşağında AK Parti'nin karşılığının olmadığına dikkat çekti.

12:13:30 | 2022-08-25


Haberi Sesli Dinle

Araştırmacı-Yazar Ezgi Şahin, Gazete Ekip'teki yeni yazısında AK Parti'nin Z kuşağını kazanamamasını kaleme aldı. Yazısında seçim rüzgarının başladığını ve katılımın en yüksek olacağı bir seçimin kapıda olduğunu belirten Şahin, önümüzdeki seçimde Z kuşağına dikkat çekti.

KARARSIZLIR VE GENÇLER ETKİLECEK
Kararsızların seçim sonuçlarında önemli etkisi olacağını ifade eden Şahin, bunun yanında Z kuşağı olarak adlandırılan ve ilk defa oy kullanacak gençlerin de seçime etkisi olacağını belirtti. Z kuşağının her partinin gözdesi olduğunu, ancak gençler üzerinde AK Parti'nin bir karşılığı olmadığını dile getiren Şahin, bunun da nedeninin AK Parti'nin teşkilat yapısının en kötü döneminde olmasına ve Gençlik Kollarının hizmetleri anlatamaması olduğuna vurgu yaptı.

GENÇLİK KOLLARI ETKİSİZ
Gençlik Kollarının sadece aylık olağan toplantıları yaptığını, bu nedenle AK Parti'nin Z kuşağına dokunamadığını yazan Şahin, "AK Parti Gençlik Kolları hizmetleri yapılanları ve yapılacak olanları ne kadar biliyor? Hangi genci karşına alıp bunları anlatacak bilinçte?" diye sordu.

Z KUŞAĞINA SAHİP ÇIKIN
Gençlik Kollarının sadece getir götür ve bayrak asma işlerini yaptığına işaret eden Şahin, "Oy kaybeden Ak Parti! Z kuşağına dokunamayan Ak Parti! Hedef 2023 seçimlerine acaba nasıl hazırlanacak? Bu Teşkilatlar ile mi?
Aslında, 'Seçime daha çok var, Reis sahaya iner, gönülleri alır, nasılsa biz birinci parti çıkıyoruz' zihniyetinden çıkmadığı sürece bırakın Z kuşağını alfabeden bile oy alamaz. Z kuşağına sahip çıkın! Çünkü onlara sahip çıkılmadığı, yön ve yol gösterilmediği için, bu seçimde sandıklardan sonuçlar çok farklı partilerin oy yükselmesi sonuçları ile karşımıza gelecekler" dedi.

 


ezgi şahinz kuşağıak partiseçim