Geri

Ezgi Şahin Yazdı: Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy vereceksiniz?

Gazete Ekip yazarı Ezgi Şahin, yazısında yaklaşan genel seçime değindi. Partilerin ve seçmenin durumuna dikkat çeken Şahin, "Bu Pazar seçim olsa siz hangi partiye oy vereceksiniz?" diye sordu.

14:00:50 | 2022-09-10


Haberi Sesli Dinle

Yazısında ülke gündeminin artık seçim olduğunu ve sahaların yavaş yavaş hareketlendiğini belirten Ezgi Şahin, "İktidar için de, muhalefet için de büyük önem taşıyan bir seçime gidiyoruz artık. Aslında muhalefet uzun zamandır sahada. Sürekli halkın nabzını yoklamaya çalışıyor. Çünkü ilk defa bu kadar oy kaybeden bir AK Parti var karşılarında. AK Parti ise, biraz daha sessiz ve sakin adımlar ile hareket etmeye çalışıyor; Çünkü ekonomik sıkıntıların halkı gerçekten bunalttığının farkında" dedi.

ELİNİZİN ÇARPTIĞI ADAY
Seçim sonuçları için vekil aday adaylarının da, büyük önem taşıyacağının unutulmaması gerektiğinin altını çizen Şahin, "Bunlar için sürekli, saha çalışmaları yapıyor AK Parti. Bazı yerlerde köklü değişimler yapacaklar! Bazı yerlerde küçük dokunuşlar ile yola devam edecekler. Şu an her yer aday adayı dolu. Elinizin çarptığı aday. Fakat bu sefer partilerin, özellikle AK Parti'nin bu adayları daha dikkatli seçip, aday göstermesi gerekiyor. Çünkü çoğu yerde, vekil olup Ankara’dan aday olduğu bölgeye giden olmadı. Çalışma yapmadı. Sosyal medyalardan algı yaratılıp çalışılıyor gösterildi. Bir daha ki dönem kesin vekil imajı verilmeye çalışıldı. Aslında kendi içlerinde evcilik oyunu oynuyorlar. Nasıl olsa sesini çıkarmayan bir genel merkez var" ifadelerini kullandı.

ÇOĞUNUN DERDİ VEKİL OLMAK
Nerdeyse 4.5 senedir görev yapan bazı vekillerin adını duymayan ve seçim sonrası onları hiç görmeyen bir seçmenin olduğuna da vurgu yapan Şahin, "Yani her zaman ki seçimden daha zor bu sefer AK Parti'nin işi! Zaten yenisi eskisi tüm vekil, il başkanı, belediye başkanlarının çoğunun derdi; vekil olmak. Ciddi kararsıza düşen bir seçmen var. Ve bu sefer bu seçmen daha bilinçli olarak sandıklara gidip oy kullanacak! Kimisi de hiç sandığa gitmeyip tepki koyacak. Kimisi yıllardır oy verdiği partiye oy vermeyecek. Kimisi iktidar değişsin artık diye muhalefete oy verecek. Z kuşağının zaten yönü belli değil. Böyle bir seçmen ile seçime gidiyoruz işte. Sahi bu Pazar seçim olsa siz hangi partiye oy vereceksiniz?" diye sordu.


ezgi şahingazete ekipseçimak partichpmilletvekiliz kuşağı