Geri

Ezgi Şahin: AK Parti 'Z Kuşağı'nı kazanmak istiyor

Araştırmacı-Yazar Ezgi Şahin, Türkiye siyasetini ve yaklaşan seçimleri Gazete Ekip'e değerlendirdi. Sahadaki havayı yorumlayan Şahin, iktidar partisine adeta ödev niteliğinde notlar düşerek, oy kaybettiği noktaları tek tek sıraladı. Şahin, anketlerde oy kaybettiği gözlemlenen AK Parti'nin 'Z Kuşağı'nı kazanmaya çalıştığını da söyledi.

14:52:25 | 2022-08-17


Haberi Sesli Dinle

Ankara’da yaşayan Araştırmacı-Yazar Ezgi Şahin, Gazete Ekip'e Türkiye'deki siyasi havayı yorumladı. Türkiye'de şu anda en önemli konunun yaklaşan genel seçimler olduğuna vurgu yapan Ezgi Şahin, yapılan anketler de, AK Parti ve MHP’nin oy kaybettiğine dikkat çekti.

YUKARI ÇEKECEK TECRÜBEYE SAHİP
İktidar partisinin aşağı inen oy oranlarını yukarı çekecek tecrübeye sahip olduğuna da vurgu yapan Şahin, yeni gelen ve ilk defa oy kullanacak 'Z Kuşağı'nda AK Parti'nin hiç karşılığının olmadığını, bu nedenle Z Kuşağı'nı kazanma yönünde çalışma başlatıldığını söyledi. Şahin, önümüzdeki genel seçimlerde en önemli etkenlerden birinin oldukça fazla sayıya ulaşan kararsız seçmen kitlesinin olacağına da işaret etti.

TEŞKİLATLAR ÖNEMLİ
Teşkilatların çalışmalarına da değinen Şahin, AK Parti teşkilatlarının önceki seçimlere oranla çok zayıf halka olduğunu belirterek, özellikle Gençlik Kollarının 'Z Kuşağı'nı etkileyip, AK Parti'nin hizmetlerini anlatamadığını söyledi. Seçime teşkilatlar ile hazırlanıldığı düşünüldüğünde AK Parti'nin bu bakımdan da eksiye düşeceğini ifade eden Şahin, AK Parti'nin en büyük sıkıntısının, halktan uzaklaşmak olduğunu ve dava insanlarının dışarıda kaldığını söyledi.

DAVA İNSANLARI GERİ KAZANILMALI
Bu seçimin AK Parti için çok büyük önem taşıdığını ifade eden Şahin, bu nedenle dışarıdaki dava insanlarının gönlünün alınıp, bu seçimde desteklerine daha çok ihtiyaç duyulacağını ifade etti.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLMAZ
Şu an ki anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalma ihtimalinin yüksek olduğunu da vurgulayan Araştırmacı-Yazar Ezgi Şahin, bu konuda muhalefetin adayının büyük önem taşıdığını, ancak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmayacağını söyledi.

AK PARTİ EKİM'DEN SONRA HAREKETE GEÇER
Seçim havasına muhalefetin şimdiden girdiğini, ama AK Parti ile MHP’nin bu konuda biraz geride kaldığını belirten Şahin, iktidar partisi ve MHP'nin de Ekim’den sonra harekete geçeceğini sözlerine ekledi.


ak partimhpchpsiyasetseçimcumhurbaşkanıezgi şahin