Geri

Edis: Türk gençliği Ata'sının emanetine sahip çıkacak

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “19 Mayıs 1919 tarihi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a yak basarak Anadolu’da Millî Mücadeleyi başlattıkları, milletimizin umutlarının yeşermeye başladığı, Türk halkının bağımsızlıktan ve özgürlükten en zor şartlarda bile vazgeçmediği, anlamlı bir gündü” dedi.

09:54:16 | 2022-05-18


Haberi Sesli Dinle

Dört bir yanı istila edilmiş olan mukaddes vatanı hürriyet ve istiklaline kavuşturmak amacıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu’dan yükselen milli ruhla bütünleştiğinin altını çizen Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “19 Mayıs; bu aziz milleti tarihin sahnesinden silmek isteyenleri bozguna uğratacak olan mücadelenin başlangıç tarihidir. 19 Mayıs; Erzurum ve Sivas kongreleriyle milli mücadele ve kurtuluş paydasında buluşmuş olan necip milletimizin Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerine koyduğu ilk harçtır. 19 Mayıs şahlanışımız, 19 Mayıs direnişimiz ve 19 Mayıs Türk milleti olarak küllerimizden yeniden doğuşumuzun adıdır ”dedi.

‘MİLLETİMİZİN ADETA YENİDEN DOĞDUĞU KUTLU BİR GÜNDÜR’
Bu milli yolculuğun ilk durağında Gazi’yi karşılayan bağımsızlık ve hürriyet aşkı olmuştur. Özgürlüğüne sevdalı olan bu millet, bu kutlu yolculuk sürecinde Mustafa Kemal’i bir an olsun yalnız bırakmamış, nefsinden ve gerekirse nefesinden bile feragat etmeyi boynuna borç bilmiş ve milli şahlanışın destanını olduğunu vurgulayan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Kuvayı Milliye ateşini yakarak Millî Mücadeleyi başlatmıştır. Ulusal Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan, özgürlükler demokrasi ile taçlandırıldıktan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti’nin birlik ve beraberliği için anlamlı ve unutulmaması gereken 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekimleri milletine ulusal bayramlar olarak armağan etmiştir. Türk Milletinin Kurtuluş Mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs 1919, zafere giden yolda ülkemiz ve milletimiz adına atılan en önemli adımdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ulusal kimliğimizi borçlu olduğumuz 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmesi, Türk Gençliğine olan inancının ve güveninin en önemli göstergesidir. Türk Gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ata’sının emaneti, Cumhuriyetine sahip çıkacak O’nun gösterdiği hedefe durmadan ilerleyecektir” diye konuştu.

‘AŞILMASI İÇİN ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMİŞTİR’
19 Mayıs 1919 bir ruhtur, bir inançtır, kararlılıktır, bağımsızlıktır ve Türk ulusunun sesinin yükseldiğini işaret eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “ Gençlerimizin, atalarımızdan aldıkları güç ve ilhamla, daha büyük işler başaracağına, bilgi, donanım ve becerileriyle Türkiye’yi her zaman bir adım daha ileriye ulaştırmak için özveriyle çalışacaklarına yürekten inanıyorum. Bir millet, gençlerini iyi yetiştirebildiği ve onlara, kendilerini ispat edecek imkânlar sunabildiği sürece ilerleyebilir. Çünkü bugün bizlerin bulunduğu konumlara yarın gençlerimiz geleceklerdir. İşte bu nedenle gençlerimize yaptığımız her hizmet, aslında ülkemizin geleceğine yapılmış bir hizmettir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarında yükseltecek olan gençlerimize her zaman güvendik ve güvenmeye devam edeceğiz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ancak ve ancak gençler taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103'üncü yılını yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER


ibrahim sadık edisvezirköprüvezirköprü belediyesivezirköprü belediye başkanı19 mayısatatürkmilli mücadelekurtuluş savaşısamsun