Geri

Dünya Samsun'u konuşacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çarşamba Havalimanı’ndaki TEKNOFEST alanında incelemelerde bulundu. Son hazırlıkları yerinde takip etti.

12:29:00 | 2022-08-28


Haberi Sesli Dinle

Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine katkı sağlayan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST başlıyor. Samsun merkezli gerçekleşecek festivalde son hazırlıklar yapıldı. Festivalin gerçekleşeceği Çarşamba Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarını bitiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehrin tüm ulaşım ve teknoloji projelerini de açılışa hazır hale getirdi.

Havalimanında stantlar kurulurken, milli teknoloji hamlesi çerçevesinde başta üretilen tüm hava araçları sergilenecek. Yakında semaları süsleyecek insansız savaş uçağı Kızılelma'nın da yerini alması beklenen festivalde teknolojinin son ürünü milli silahlar, kara araçları ile ilk defa düzenlenen Hyperloop Yarışması'nda jüri özel ödülüne layık görülen 'Spectraloop' aracı da görücüye çıkacak.
30 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek TEKNOFEST heyecanının zirveye ulaştığı kentte yarışmacılar, üretimlerinin son kontrollerini yaparken, Samsun Büyükşehir Belediyesi ise festival sürecinin sorunsuz şekilde tamamlanması için hazırlıkları gözden geçiriyor.

Çarşamba Havalimanı’ndaki son hazırlıkları yerinde takip eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, organizasyonun şehre çok önemli kazanımlar sağlayacağını ifade etti. 7'den 70'e tüm vatandaşları havalimanına davet eden Başkan Demir, “Anadolu'da ikinci TEKNOFEST' e ev sahipliği yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın iş birliği ve desteği ile uzun ve meşakkatli bir çalışma dönemini geride bıraktık. Her alandaki hazırlıklarımızı yaptık. TEKNOFEST Karadeniz 2022 ile dünya 5 gün boyunca Samsun'u konuşacak. Festivalin şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.


samsunsamsun büyükşehir belediyesimustafa demirteknofestteknofest karadenizteknofest 2022teknolojiakıllı şehir