Geri

DİVAN BUNDAN BÖYLE…

Sanırım artık Belediye başkanlarının yaptığı gibi DİVAN teşekkülünde amca oğlu, dayı, yeğen ve hala oğlundan oluşturulacak.

09:54:59 | 2022-05-07
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

1-Kol koyacak yeri olmayan, arkalıksız, üstü minderli ve yastıklı olabilen kerevet, arkalıksız kanape.

TARİH TERİMİ

2-Osmanlı döneminde yüksek aşamalı devlet adamlarının oluşturduğu büyük meclis.

3-Divan edebiyatı şairlerinin şiirlerini topladıkları eser.

Bizi daha çok SÖZLÜK ANLAMI, yüksek aşamalı devlet adamlarının oluşturduğu büyük meclis” ilgilendiriyor.

Yani DİVAN ülke insanımızın bir arada istişarelerde bulunup, değerlendirme yaptığı ortamlarda bir anlamda OMBUDSMAN yani arabulucu, kanaat önderi, şehreminlerin olması özellikle istenmiştir.

Bu değerlerimiz, birikimli ve her iş konusunda tecrübeye sahip, hayatı yalayıp yutmuş isimler yapılan çalışmaları izlemekte, kendilerinin de bu çalışmaların daha iyi ve gürbüz olması için önerilerde bulunmaktadır. Bu hep böyle olmuştur. Hele hele STK'ların seçimlerinde oluşturulan DİVAN gelecek seçime kadar adı en üstte yazılan olmakta, ancak kimileri bu masaları işlevsel kullanılmasını istemediğinden el ayak çektirilerek bildikleri gibi STK'lar yönetilmektedir

Samsunspor’un olağan genel kurulunda oluşturulan DİVAN da şehrin şehreminleri, hizmet verdikleri alanların en tecrübelileri ve saygınlığı olan, konulara vakıf ve memleket için hele hele DİVAN teşekkülünün yapıldığı mevzularda o STK'nın en iyisi olması için görüş bildiren, önemli katkılarda bulunarak önerileriyle daha da başarılı bir hizmet döneminin geçirilmesine etken rol oynayan kimliklerdir.

Günler öncesinde bu değerler bilgi ve tecrübelerinin takım üzerinde iyi olacak konuları bir bir sıralamış, yönetime takdim etmiş, yönetim de bu belirtilen aksaklık ve eksiklikler için ne adım atmış ne kılını kıpırdatmış. Yönetim deyince tabiki kulüp başkanının tavrı ile alakalı yönetimin bir cevap verememeşi. Başkanlık makamı da bir cevap vermemiş. Ee takımın başarısı ve şehrin tanıtımına katkı veren Arma’nın daha iyi olması için çaba gösteren bu insanlar vakitlerini ve parayla satın alınamayacak fikirlerini söyleyerek katkı koymak istediklerini beyan etmişlerdir.

Duyan yok ! Kulak kabartan yok ! İyi gelecek reçetenin tedavi edecek yönünü ele alan yok. Ne reçete okunmuş, ne ilaç yutulmuş. Yenilir yutulur gibi olmayan bu durum hastanın daha da hasta olmasına neden olmuş. Çare aranmış, taranmış takımın başında ki teknik adam adres gösterilerek 7 maç galibiyet yüzü görmemiş ve buraya kadar Herşey iyi olacak’ terenenesi ile koca takımı ve şehri oyalamış olan şahsiyet gönderilmiş. Denizden ÇAPA çekilmiş, gemi yardımcı RÖMORK‘un gücü ve eskimeyen tecrübesiyle limana yanaştırılmış.

Buraya kadar ne yaşandıysa, ne olmuşsa, ne yazılıp çizilmişse hepsini DİVAN TEŞEKKÜLÜ bir bir not edip kulüp şahsiyetlerine iletmiştir. Ancak ne var ki DİVAN iplenmemiş, galeye bile alınmamış, yazılan çizilen mevzulara...

-Zaten biz bunları biliyoruz” mantığı ile oralı dahi olunmamıştır.

Samsunspor'da DİVAN onurlu duruşunu göstermiş, böylesi can sıkan bir gelişme karşısında tabiri caizse ciddiye alınmama mevzusuyla karşı karşıya kalmıştır. Eski DİVAN teşekkülü içinde yer almış, kulüp tarihinde saygınlğı ve açıklamaları ile kulübün menfaatleri yönünde çaba gösteren nice DİVAN kurulu üyelerinin de kemiklerini sızlatan bu gelişme yere düşürülmeye çalışılmıştır.

Oysa DİVAN ağabeydir, OMBUDSMAN dır, altındır, güven veren adrestir.

Danışılıp fikir alınacak makamdır, koruyucu, savunucu, kurumsaldır. Samsunspor tarihinde hiç yaşamadığı bir sezon yaşadı. Divan Teşekkülünün toplu istifası da ilklerdendir kulüpte. Altın yere düşmekle değerini kaybetmez. Divan teşekkülü içinde bulunan her bir şahsiyet canını dişine takarak yıllardır takımlarını takip etmiş, kulüp işleyişi ve kademesini iyi bilen değerlerden oluşturulmuştur. Ancak ne var ki bu değerlere yanlış yapılmıştır, onların düşünce ve önerileri ciddiye alınmamıştır

Sanırım artık Belediye başkanlarının yaptığı gibi DİVAN teşekkülünde amca oğlu, dayı, yeğen ve hala oğlundan oluşturulacak.


okan dileksamsunspordivan kurulu


Yazıyı Sesli Dinle