Geri

DEVA'dan billboard tepkisi

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Kebire Birer Türk, AK Parti mitingi için kullanılan billboardların, dolu olduğu gerekçesiyle kendilerine verilmediğini ileri sürerek tepki gösterdi. "Hani billboard ve raketlerin hepsi doluydu?" diye soran Türk, "Korku dağları sarmış" dedi.

12:35:45 | 2022-12-11


Haberi Sesli Dinle

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, bünyesinde yer alan açık hava reklam alanlarını partilerine vermeyerek, Türkiye genelinde yaptıkları çalışmaya engel olduğunu ileri süren DEVA Partisi İl Başkanı Av. Kebire Birer Türk, "Söz konusu alanları ileri bir tarih için bile alamamıştık. Ama günlerdir şehirde 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun’da' yazan parti logolu afişleri görmedigimiz alan kalmadı. Önümüzdeki günler için de dolu dedikleri billboardların neredeyse tamamını, yıllık sözleşmesi olan firmalardan bile aldılar. Her vatandaşa neredeyse hergün 3-4 kere sms atıldı. Yetmedi yol yön gösteren dijital tabela alanlarından bile duyurusu yapıldı. Bugün sabah sahil tarafında park edilmiş Türkiye’nin her yerinden gelen otobüsleri sayamazsınız. O otobüslerle mitinge insan taşıdılar. Ve sabah itibariyle o otobüslerin plakaları sökülüyordu. Plakaları boşuna sökmeyin, Samsun’da artık o alanı dolduramayacağınızı hepimiz çok iyi biliyoruz" dedi.

O SLOGAN BİZİM
Otobüs ve tramvayların bedava olduğunu, sabah itibariyle ise alanda bedava simit ve yemek dağıtılmaya başlandığını belirten Türk, "Kamu kurumları ve belediye çalışanlarını mitinge gelmeye mecbur bıraktınız. Devletin tüm imkanlarını kendi malınız gibi kullandınız. Sadece şu miting için milyonlar harcandı. Siz bunları cebinizden mi ödüyorsunuz? Hayır. Sizin, bizim, hepimizin cebinden çıkan milli gelirimiz tek bir partinin siyasi çıkarları için kullanılıyor. Birkaç gündür de bunu Samsun’da hepiniz görüyorsunuz. Bugün bu denli zorlamalar ile o çevirdiğiniz alanı doldurabilirsiniz ama tüm Samsun sandıkta size gereken cevabı verecek. İnsanımız bu zorba tutumları görüyor, haksızlıklarınızı biliyor, Samsun’da günlerdir izlediklerimizin de son çırpınışlarınız olduğunun farkındalar. Bir de dikkatimi çeken kocaman kocaman yazılmış 'Samsun Hazır' yazan afişler oldu. Bu slogan da tamamen Deva Partisi'ne aittir. Samsun’da da iki yıl önce ilk olarak kongremizde kullandıgımız manifestomuzdur. AK Parti İl Başkanı çok beğenmiş olsa gerek. Bugün Samsun’da yapılacak miting için AK Parti tarafının günlerdir gerçekleştirdiği hummalı çalışma bana genel başkanımız Sayın Ali Babacan’ın şu sözlerini hatırlattı; Korku Dağları Sarmış!" ifadelerini kullandı.

Av. Kebire Birer Türk son olarak, “Samsun hazır evet, ama değişime hazır! Vatandaşın cebini dolduramadıktan sonra bu şekilde meydanları doldursanız neye yarar.” şeklinde konuştu.

 


samsundeva partisikebire birer türkbillboardak parti