Geri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bini aştı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden 7.7 ve 7.6'lık depremlerde bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. Felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bin 617'ye yükseldi. Yaralı sayısı ise 80 bin 278 oldu.

10:54:29 | 2023-02-12


Haberi Sesli Dinle

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde ağır hasara yol açtı. Depremde çok sayıda bina yıkılırken, ekiplerin arama kurtarma çalışması aralıksız devam ediyor.

CAN KAYBI ARTIYOR
Depremde bilanço giderek ağırlaşıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara'da AFAD Koordinasyon Merkezi'nde son durumu aktardı. Fuat Oktay, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 24 bin bin 617'ye yükseldiğini belirtti. Yaralı sayısı ise 80 bin 278 oldu.

"1999 DEPREMİNDEN 3 KAT DAHA YIKICI"
Deprem bölgesindeki incelemelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önce Diyarbakır'ı sonra Şanlıurfa'yı ziyaret etti. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "1999 depreminden 3 kat daha büyük ve 3 kat daha yıkıcı bir deprem. Arazilerde oluşan yarıklar karayollarını ve demiryollarını büken kaymalar depremin şiddetinin işaretidir. İkinci deprem gündüz yaşanması nedeniyle nispeten daha az can kaybına yol açtı. Yıkılan binaların yanı sıra yüz binlerce bina oturulamaz hale gelmiştir."

 


samsundepremkahramanmaraşpazarcıkgaziantepmalatyadiyarbakırkilisadıyamanşanlıurfaafadsamsun haberlerideprem haber