Geri

Denizlerde av yasağı başladı

Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri (gırgır ve trol) için av yasağı bugün başladı. Yeni av sezonu ise Akdeniz hariç tüm denizlerde 1 Eylül'de açılacak. Yakakent'te balıkçılar verimli geçen sezonun mutluluğunu yaşıyor.

09:58:01 | 2023-04-15


Haberi Sesli Dinle

Denizlerde av yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri (gırgır ve trol) için 15 Nisan'da (bugün) başladı. Geride kalan sezondan Yakakentli balıkçılar oldukça memnun. Yakakent Küplüağzı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Fatih Kocabaş, bölgede çok güzel ve verimli bir av sezonunu geride bıraktıklarını söyledi.

VERİMLİ BİR SEZON GERİDE KALDI
Av yasağının 1 Eylül 2023'e kadar devam edeceğini ve su ürünleri üretiminde sürdürülebilirlik için yasaklara uyulması gerektiğini vurgulayan Kocabaş, "Bölgemizde çok güzel ve verimli bir av sezonunu geride bıraktık. Yakakentli balıkçılar olarak son yılların en verimli sezonunu geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2022-2023 av sezonunda en çok avlanan balık türlerinde ilk sırada palamut, mezgit, barbun ve çinekop geliyor. Palamudu sırasıyla hamsi ve istavrit izliyor. Umudumuz gelecek sezonda da bu bolluğun devam etmesi" dedi.

YAKAKENTLİ BALIKÇILAR MEMNUN
Yakakentli trol ve gırgır balıkçıları olarak sezona paydos dediklerini belirten Kocabaş, "Yasağın başladığı 15 Nisan 2022 tarihinden itibaren yaklaşık 4.5 aylık dönemde teknelerimizin ve ağlarımızın bakım ve onarımlarını yapacağız" diye konuştu. Balıkçı Osman Kıdıl da, son yılların en verimli ve bereketli bir av sezonunu yaşadıklarını, palamutla başlayan av sezonunun diğer balık türlerinin avlanmasıyla devam ettiğini söyledi.

YENİ SEZON 1 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK
Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için yeni balıkçılık av sezonu açılışı Akdeniz hariç tüm denizlerde 1 Eylül'de, Akdeniz'de ise 15 Eylül 2023'te başlayacak. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar ise bu yasaktan muaf olup avcılık yapmaya devam edebilecek.

PALAMUT YÜZ GÜLDÜRDÜ
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, 2022-2023 balıkçılık sezonu özellikle palamut avcılığı bakımından çok verimli geçerken, son yılların en fazla palamut avlanan av sezonu oldu. Sezon başından kasım ayına kadar fazla av vermeyen hamsi ise kasım, aralık ve ocak aylarında yoğun olarak yakalandı.

Av yasağı süresince balıkçı tezgahlarında daha çok kültür balıkları olan çipura, levrek ve alabalığın yanı sıra ithal edilen balıkları ve av sezonunda avlanıp uygun koşullarda saklanan balık türlerini bulmak mümkün olacak.

HABER: MUSTAFA KAHYA / YAKAKENT


karadenizbalıkav yasağıbalıkçıtroltarım ve orman bakanlığıdenizbalıkçılıkav sezonusamsuntrabzonorduyakakentrizesamsun haberleri